23 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara23°C

KUTSAL EMANETLERİN İSTANBUL’A NAKLİ VE MUHAFAZASI

Fahrettin Paşa’nın Medine’den İstanbul’a getirdiği Kutsal Emanetler neden sergilenmiyor? Kıymetli kutsal mücevherler ve altın şamdanlar, zümrüt askılar, Topkapı Müzesinin depolarında yıllardır muhafaza edilmektedir.

Kutsal Emanetlerin İstanbul’a nakli ve muhafazası

13 Aralık 2019 Cuma 13:41

-Hz. Osman’ın yazdığı Kur’anı Kerim hariç diğer emanetler teşhir edilmemektedir. 

Hatırlanacağı üzere, 2017 senesinde Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayed tarafından yayınlanan bir mesajla Medine’de bulunan kutsal emanetlerin Fahrettin Paşa tarafından “çalınıp” İstanbul’a götürüldüğü iftirası atılmıştı. Türkiye tarafından, iktidarı ve muhalefetiyle  beklemediği bir cevap verilince Şeyh Zayed ve onu konuşturan  Suudi Prens Selman’ın öfkesi iyice artmış ve hayatta olmayan  Osmanlı Devletini karalayan  “Ateş Krallıkları” isimli dizi film için 40 milyon dolarlık bir bütçe ayırarak hıncını dindirmeye çalışmıştır.

Birinci Dünya Savaşının o felaket ortamında, canını ortaya koyarak kutsal emanetleri kurtaran  Fahrettin Paşa’yı Arapların şükranla anmasını beklerken  hırsızlıkla itham etmeleri tam bir paradokstur. (Türkiye’ye ve diğer mücavir  ülkelere  sığınmış Suriyeli mültecilerden tek kişiyi dahi mülteci olarak kabul etmeyen  Zayed veya Prens Salman, bir film için 40-50 milyon dolarlık (270 Milyon TL) bütçe ayırabilmektedir.  

İşte o belge: Uluslararası Af Örgütü'nün bir raporunda, “Körfez ülkelerinin Suriyeli mültecileri yeniden yerleştirme programlarına katılmamasının utanç verici olduğu, hâlbuki Körfez Arap ülkelerinin (SA, Katar, Kuveyt, BAE) din ve dil birliği nedeniyle, savaştan ve takibattan kaçan Suriyeli mültecilere yardım ve himaye verenlerin başında gelmesi gerektiği”, belirtilmektedir.

Kaynak: https://www.internethaber.com/suriyelileri-kabul-etmeyen-4-musluman-ulke-811393h.htm 

Ateş Krallıkları dizisi siyasi bir çaresizliğin örtbas edilmesi çabasıdır:

BAE, Suudi Arabistan ve Mısır, içinde bulundukları siyasi çaresizlikleri örtbas etmek ve  dikkatleri başka tarafa çekmek için Osmanlıyı ve Türkiye’yi karalayan 14 bölümlük Memalik El Nar  (Ateş Krallıkları) dizisiyle tarihi yeniden yorumlamaya kalkışıyorlar. Oysa, başlarında “Filistin Meselesi” gibi bir gaile var. Suudi Arabistan  Yemen’le imtihan ediliyor ama Prens Salman muhtemelen Kaşıkçı olayını hazmetmemiş olmalı ki  Türkiye aleyhtarı film çeviriyor. Mısır insan hakları alanında çok kötü durumda, hak hukuk yerlerde sürünüyor.  Irak ve Libya’da ümmetin durumu malum. Her gün patlayan bombalarla onlarca insan  öldürülüyor.  Bu üç ülke söz konusu yerel sorunları  görmek ve duymak istemiyor. Eski defterleri karıştırmaktan medet umuyor  ve 96 yıl önce tarihe karışmış  bir devleti bir dizi ile karalayıp ekranlara getirerek  ülkelerinin içinde bulunduğu sıkıntılı gündemi toplumun nazarından uzak tutmaya  çalışıyor. Öyleki, Suudi Arabistan’da ne Kaşıkçı Cinayeti konuşuluyor ne de Mısır’da halk Eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi mahkeme huzurunda can çekişirken taş kesilen mahkeme heyetini konuşuyor. 
Devamı: https://www.dunyabulteni.net/kultur-sanat/kutsal-emanetlerin-istanbula-nakli-ve-muhafazasi-h455063.html

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.