19 Nisan 2024
  • İstanbul12°C
  • Ankara12°C

MAHMUT BIYIKLI İLE TYB’NİN 40 YILI ÜZERİNE

Kültür Sanat editörümüz İbrahim Ethem Gören, TYB’nin 40’ıncı kuruluş yıl dönümü etkinlikleri özelinde TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı ile hasbihal etti.

Mahmut Bıyıklı ile TYB’nin 40 Yılı üzerine

03 Şubat 2018 Cumartesi 13:56

İbrahim Ethem Gören / Dünya Bülteni Kültür Merkezi

Türkiye Yazarlar Birliği 40 yıldır ülkemizin ve insanımızın irfanına hizmet ediyor. TYB 40’ıncı Kuruluş yılını muhtelif etkinliklerle kutluyor. TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı ile TYB’nin 40 yılını konuştuk. 

TYB, GEÇMİŞTEN BUGÜNE GETİREBİLDİĞİMİZ GÜÇLÜ EDEBİYAT MİRASIMIZI GELECEĞE TAŞIMA İDEALİNİ YAŞATMIŞTIR 

Mahmut Bey hayırlı günler. Geçtiğimiz hafta düzenlenen genel kurulda tekrar TYB İstanbul Şube Başkanlığına seçildiniz.  Dünya Bülteni camiası olarak tebrik ediyoruz. TYB de 40’ıncı yılını kutluyor. Hayırlı olsun. 

Geride kalan 40 yılda TYB’nin kültür sanat, edebiyat camiamıza yönelik hizmetlerini genel anlamda değerlendirir misiniz? 

Kültür sanata her zaman destek veren şahsınıza ve Dünya Bülteni’ne çok teşekkür ediyorum efendim. Türkiye Yazarlar Birliği geçmişten bugüne getirebildiğimiz güçlü edebiyat mirasımızı geleceğe taşıma idealini yaşatmıştır. 

TYB KÖKSÜZLÜĞÜ REDDETMİŞTİR 

Türkiye’nin kültürel alanda yürüttüğü var olma kavgasında TYB her zaman en önde olmuş, öncü rolünü üstlenmiştir. Batıcı hegomanyaya başkaldırarak köksüzlüğü reddetmiş, içinde yaşadığı toplumun gelenekleriyle inanç değerleriyle her zaman barışık olmuştur. Ülkesini ve milletini hor gören aydın yabancılaşmasına karşı her zaman kendisini yerli ve millî merkezde konumlandırmıştır. 

Devamı: http://www.dunyabulteni.net/haberler/416187/mahmut-biyikli-ile-tybnin-40-yili-uzerine

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.