23 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C

MEHMET AKİF’E DAİR ÜÇ KİTAP

Bu haftaki kitaplar, İslam ve İstiklal şairimiz Mehmet Akif’e ait. Çıra Yayınlarından çıkan her üç eserin de yazarı Yusuf Tosun.

Mehmet Akif’e Dair Üç Kitap

24 Aralık 2018 Pazartesi 14:59

Kitaplara geçmeden birkaç kelam etmek icap ederse, acilen şunları söylemeyi vicdan borcum bilirim.

Ortaöğretim ve üniversitelerimizde neredeyse okunmayan ve okutulmayan yabancı ilim ve bilim adamları yok gibi.

Hele hele doğduğu, beslendiği ve barındığı devletini-milletini, bugünkü ifadeyle yerli ve milli tüm hasletlerini batıllaştırmaya çalışan nutfesi arazlı kimselerin, şiddetli bir inkârla ülkesini ve değerlerini reddedip, yabancılaşma heveslerinin arttığı günümüzde, Akif’e daha çok ihtiyacımız olduğu aşikârdır.

Mehmet Akif’in, ortaöğretimin tümünde ve üniversitelerin bütün fakültelerinde ders olarak okutulması şartının zamanı çoktan geldi ve geçiyor.

Nurettin Topçu’nun da aynı şekilde mutlaka ders olarak okutulmalı, hatta bunun yerine bazı derslerden bile feragat edilebilmelidir.

Ya bu memleketi biz başka anlıyoruz yahut bu söylediklerimiz yanlış anlaşılıyor.

Mehmet Akif, Nurettin Topçu gibi daha nice münevverlerimizin isimleri okullardan, kurumlardan ve sokak başlarına asılan tabelalar olmaktan çıkıp, okullara ders olarak girmeli değil midir?

Yerlileşelim dedikçe yabancılaşıyoruz. İşin tuhafı, bu yabancılaşmayı bile milli çizgiler ve milli söylemler altında yaptığımızı da fark edemiyoruz.

Doğrusu şu hakikati; namuslu, vicdanlı her insanımız haykırmak durumundadır.

Akif, Nurettin Topçu, Necip Fazıl gibi düşünürlerimizle birlikte onların izinden giden fikir adamlarımıza bugünlerde daha çok ihtiyacımız vardır.

İtiraf edelim ki, ağzımız yerli ve milli sözler sarf ederken, aslında öyle yalpalıyor, yamuluyor, öyle kılıktan kılığa giriyoruz ki, dünyaya tapındığımızı, ahireti ötelediğimizi göremeyecek kadar şaşkın vaziyetteyiz. “Düzeltelim” derken bozuyoruz.

Neyse kitaplara geçelim.

Devamı: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/huseyin-ozturk/mehmet-akife-dair-uc-kitap-26891.html

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.