23 Nisan 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara26°C

MEHMET AKİF’İN KUR’AN MEALİ ORİJİNAL EL YAZISI

Mehmet Akif Ersoy’un Kuran Meali’nin Ortaya Çıkış Öyküsü paneline katılan ilahiyatçı yazar Necmi Atik: Benim bulduğum 40 sayfa. Geri kalan bölümüne baktık ama şu an için somut bir şey yok. İnşallah ortaya çıkacaktır.

Mehmet Akif’in Kur’an meali orijinal el yazısı

03 Şubat 2017 Cuma 09:45

İlahiyatçı yazar Necmi Atik , “Mehmet Akif Ersoy’un Kuran Meali, Ortaya Çıkış Öyküsü” konulu panele katıldı. Büyüyenay Yayınları tarafından Fatih’teki Ali Emiri Kültür Merkezinde düzenlenen panelde konuşan Atik, 2011›de Elmalılı Hamdi Yazır üzerine araştırma yaptığı sırada Yazır’ın yaklaşık 100 senelik metrukatına ulaştığını belirterek, bu eserler arasında da Ersoy’un hazırladığı Kur’an-ı Kerim mealini bulduğunu dile getirdi.      

Atik, milli şair Ersoy’un kendi el yazısıyla kaleme aldığı mealin Fatiha Suresi’nden başlayıp, Bakara Suresi’nin 252. ayetine kadar devam ettiğini dile getirerek, “Mehmet Akif Ersoy, bütün meallerini defterlere yazıyor. Okul defterleri bunlar. Baktım defterin üzerinde ‘Eşref Edip Bey vasıtasıyla, Elmalılı Hamdi Efendi Hacemize’ yazıyor. ‘Bu 80 küsur yıldır ortada olmayan meal mi acaba?’ dedim ve çok heyecanlandım.” diye konuştu.  

 

Devamı için: http://www.star.com.tr/kultur-sanat/mehmet-akifin-kuran-meali-orijinal-el-yazisi-haber-1182607/

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.