20 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

MEHMET BEYHAN: DOĞU AKDENİZ’DE GERİLİM DAHA DA YÜKSELECEK

Doğu Akdeniz’de keşfedilen enerjinin çıkartılıp işletilmesinde Türkiye’yi denklem dışı bırakma çabaları sürüyor.

Mehmet Beyhan: Doğu Akdeniz’de gerilim daha da yükselecek

24 Nisan 2019 Çarşamba 11:50

Görünürde bu gerilimin taşeronluğunu İsrail ile Yunanistan üstlense de arkasında ABD, İngiltere, Fransa, İtalya gibi ülkelerin şirketleri vardır. ABD’deki Siyonist lobi ile Yunan asılı Amerikalı lobilerin Türkiye aleyhinde uzun zamandan beri faaliyet yürüttüklerinin arka planında bu şirketlerin olduğunu takip ediyoruz.

Türk ekonomisine olumsuz etki eden önemli konulardan biri cari açıktır. Cari açığın neden olduğu kalemlerin başında ise enerji gelmektedir. Demek ki, Türkiye, kendisine çizilen sınırları aşabilmesi için atacağı her adımın hareket noktasını enerji oluşturmaktadır.

Türkiye, hakkı olan Doğu Akdeniz enerjisine kavuşursa, siyasi, ekonomik ve askeri alanda ciddi bir fark oluşturacaktır. Bunu gören Batılı devletler İsrail ve Yunanistan üzerinden Türkiye’yi engellemek için planlar yaptığını FP’de çıkan bazı yazılardan anlıyoruz.

Batı’nın bütün sosyal, siyasal ve ekonomik kurumları, büyük ölçüde piyasanın belirlediği değerler silsilesi üzerine oturduğu için kendi menfaatleri söz konusu olduğunda uluslararası hukuku hiçe sayar. Dolaysıyla dünyada enerji piyasası hâlâ en aktif piyasadır. Batı Türkiye’nin bu piyasa da yer almasını istemiyor.

Devamı: https://www.milatgazetesi.com/mehmet-beyhan/dogu-akdenizde-gerilim-daha-da-yukselecek/haber-203273

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.