16 Nisan 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara13°C

MEHMET TOPRAK: ANALARIN AYAĞA KALKTIĞI YERDE PKK, BİTER

PKK ve HDP’nin iftira ve tehditlerine rağmen analar yılmadan, korkmadan evlatlarını istemekte sebat ediyorlar. “Her gün öleceğimize bir gün ölürüz” diyen çelikten iradeye çarpan her tehdit toz ile buz oluyor.

Mehmet Toprak: Anaların ayağa kalktığı yerde PKK, biter

16 Eylül 2019 Pazartesi 13:59

Diyarbakır’da bir ana ayağa kalktı, tarihin seyri değişti. Hacire Ana, elinden alınıp dağa çıkarılan oğlunu geri almak için HDP İl Binası’nın önünde oturma eylemine başladı. 40 yıllık terör örgütüne tek başına meydan okudu: “Ya oğlumu dağdan indirirsiniz ya da dünyayı başınıza yıkarım!” Oturma eyleminin üçüncü gününde oğlu Mehmet’e kavuştu. Evlatları ellerinden alınıp dağa çıkarılan bütün anaları da HDP önünde eylem yapmaya çağırdı. Hacire Ana’nın çağrısına kulak veren anneler 3 Eylül’den bugüne sayıları her gün artarak direnişe devam ediyorlar.

Son yıllarda Kürtçe’nin önündeki yasakların kalkması, siyasetin önünün sonuna kadar açılması ve devletin teröre nefes aldırmayan güvenlik tedbirleri, dağa çıkan yetişkinlerin sayısını yok denilecek noktaya getirdi. Eleman bulmakta zorlanan PKK, tıpkı Suriye’de yaptığı gibi masum çocuklara yöneldi. 15 yaşındaki oğlu için oturma eylemine katılan Süleyman Aydın, sadece 2015 yılında 3 bin 500 çocuğun dağa çıkarıldığını söylüyor.

Bu yazının yazıldığı saatlerde Erzurum Horasan’dan oğlu İbrahim için Diyarbakır’a gelen Mehmet Emin Coşkun’un katılımıyla evlatlarını isteyen ailelerin sayısı 33’e yükselmişti. Hacire Ana’nın yaktığı direniş meşalesi henüz bir yangına dönüşmedi. Yürekleri köze dönüşse de korkudan eyleme katılamayan binlerce aile var.

Kendisini bitirecek tehlikenin farkında olan PKK, eylem yapan anaları önce ajan olmakla suçladı. Tutmayınca PKK’nın elebaşlarından Mustafa Karasu, “PKK için ölmeyecekse neden çocuk doğuruyorsunuz” sözüyle anaları küstahça tehdit etti. HDP Bağlar İlçe Gençlik Kolları’ndan 3 kişi oğlu için eyleme katılan Mustafa Biçer’in kafasına keleş dayayarak “HDP binasına giderseniz önce evladınızı, sonra da sizi öldüreceğiz” dedi.

HDP Milletvekili Leyla Güven, “Kürt sorunu çözümsüz kaldığı sürece gerillaya katılım da olacak, savaş da olacak” sözüyle HDP’nin PKK’nın şiddetini kutsamaktan öte bir fonksiyonunun olmadığını açıkça ilan etti.

PKK ve HDP’nin iftira ve tehditlerine rağmen analar yılmadan, korkmadan evlatlarını istemekte sebat ediyorlar. “Her gün öleceğimize bir gün ölürüz” diyen çelikten iradeye çarpan her tehdit toz ile buz oluyor. Bir ananın elinden evladını aldığınızda onu dünyanın en cesur varlığına dönüştürürsünüz. Zira ciğerini geri almak için canından vazgeçen bir anayı hiçbir şeyle korkutamazsınız.

Devamı: https://www.dirilispostasi.com/makale/analarin-ayaga-kalktigi-yerde-pkk-biter-5d7e85b90c0f01408452cdbc

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.