24 Nisan 2024
  • İstanbul25°C
  • Ankara29°C

‘MİLLETİMİZ YAŞADIKÇA ÂKİF UNUTULMAYACAKTIR’

İstiklâl Marşı Şairi Mehmed Âkif Ersoy'un vefatının 82'nci yıl dönümü münasebetiyle Gaziantep'te "Yaşayan Âkif" konferansı yapıldı.

‘Milletimiz yaşadıkça Âkif Unutulmayacaktır’

07 Ocak 2019 Pazartesi 09:45

6.1.2019 tarihinde Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi'nde  gerçekleşen konferansta Mehmed Âkif'in hayat hikayesi anlatılırken, Âkif'i anmak ve anlamak konuları ele alındı.

Mehmed Âkif Ersoy vefatının 82. yıl dönümünde çeşitli programlar ve etkinliklerle anılırken Türkiye Yazarlar Birliği'nin desteğiyle Gaziantep'te yapılan "Yaşayan Âkif" konferansında Âkif'in hayatı, eserleri ve İstiklâl Marşı'nı yazma süreci katılımcılara anlatıldı.

Konferansta Mehmed Âkif Ersoy'un hayatından kesitler aktaran ve her yönüyle Âkif'i anlatan Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı ve Mehmed Âkif Araştırmaları Merkezi Başkanı D. Mehmet Doğan,  "Mehmed Âkif Ersoy'u vefatının 82'nci yılında unutulmamasından büyük bir memnuniyet duydum. Çünkü son yıllarda Âkif'le ilgili bazı olumsuz kanaatler yayılmaya çalışıldı. Bu büyük şahsiyet belki de bu şekilde unutturulmak istendi. Fakat şunu söylemem lazım ki Mehmed Âkif'in unutturulması milletimiz yaşadıkça mümkün değildir. O yüzden bu ve bunun gibi programlar önemlidir" diye konuştu

Konferansın açılış konuşmasını yapan TYB Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Yıldız, " İstiklal Marşı'nın şairi Mehmed Âkif Ersoy vefatının 82'nci yıl dönümü dolayısıyla hem şairimizi anmak hem de anlamak amacıyla bu programı düzenledik. "Yaşayan Âkif" programı bir anlamda bizim Âkif'i daha iyi anlamamıza vesile olur diye umut ediyorum" dedi.

Konferansa, Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan,AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel, Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, TYB Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Yıldız, Dç. Dr. Mustafa Öztürk, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özpay, çok sayıda eğitimci ve vatandaş katıldı.

527036.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.