18 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara20°C

MİLLİ DEĞERLERİMİZİ TANITAN PROJELERE DESTEK VERİYORUZ

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Genel Başkan Yardımcısı Tarkan Zengin, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş’i makamında ziyaret etti.

Milli değerlerimizi tanıtan projelere destek veriyoruz

27 Şubat 2019 Çarşamba 16:46

27.02.2019 tarihinde gerçekleşen ziyarette, Birliğin yaptığı faaliyetler hakkında Başkan Ateş’e bilgi veren Zengin, “ 2018 yılında TYB’nin kuruluşunun 40. Yılını kutladık. Bu kapsamda, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve meslek kuruluşlarıyla iş birliği içinde yurt içinde ve yurt dışında çok önemli kültür sanat faaliyetlerini gerçekleştirdik.” dedi.

Konuşmasında, “Edirne’den Mostar’a Kültür Kervanı” gezisinin amacına ulaşan bir etkinlik olduğunu, yolculukları boyunca;  gidilen ülkelerdeki Yunus Emre Enstitüsü Merkezleri ile ortak kültür ve edebiyat etkinlikleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Zengin,  yakın ilgileri için başta zatıaliniz olmak üzere tüm müdürlüklere ve çalışanlarına teşekkür ediyorum diye konuştu.

Prof. Dr. Şeref Ateş de yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti.

Yunus Emre Enstitüsü’nün ülkemizin kültürel mirasını ve Türkçenin kadim sesini dünyanın farklı yerlerine taşımaya gayreti içinde olduğunu söyleyen Ateş sözlerini şöyle sürdürdü:

“  Kültür merkezleri aracılığıyla kültür ve sanatımızı tanıtmak amacıyla birçok etkinlik düzenliyoruz. Türk dili, kültürü ve sanatı alanında gerçekleştirilecek her türlü faaliyete destek veriyoruz. Türkiye Yazarlar Birliği ile ortak etkinlikler düzenlemek, Türkiye’nin edebiyatını, sanatını, kültürel mirasını, milli değerlerimizi bunlarla ilgili bilgi ve belgeleri dünyanın istifadesine sunmak bizi mutlu eder.”

Konuşmalardan sonra, genel başkan yardımcısı Tarkan Zengin, Başkan Ateş’e Edirne’den Mostar’a Kültür Kervanı kitabını ve gezinin sanatsal tablosunu hediye etti.

Ziyarete, TYB Vakfı 2. Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, Mali Sekreter Fatih Gökdağ, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Kurtoğlu ve Mahmut Erdemir’de katıldı.

yeeziyaret2.jpg

yeeziyaret3.jpg

yeeziyaret4.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.