18 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C

MİNİKAGO MART SAYISI ÇIKTI. KAPAK KONUSU: AĞAÇLAR

BAHARA SELAM, AĞAÇLARA MERHABA!

minikaGO Mart sayısı çıktı. Kapak konusu: AĞAÇLAR

03 Mart 2018 Cumartesi 10:11

Türkiye’nin en kapsamlı yayın içeriğine ve çocuk yayın kuruluna sahip tek çocuk dergisi olan minikaGO, bahar mevsiminin ilk ayında “AĞAÇLAR” kapağıyla raflardaki yerini aldı.

Türkiye’nin seçkin yazar-çizer kadrosu ile Turkuvaz Medya tarafından çıkarılan minikaGO dergisinin mart sayısı ağaçlar hakkında hazırlanan içeriğiyle çocuklarla buluşuyor. On beşinci sayısı raflara çıkan dergi, çocukların dostu ve oyun arkadaşı olan ağaçları; masallar, şiirler, denemeler, bilmece-bulmacalar, çizgi roman ve oyun dolu sayfalarında anlatıyor.

Ağaçlar hakkında bilgiler, ceviz filizlendirme, anıt ağaçlar, ağaçların faydaları ve edebiyatla dolu pek çok sayfa okurları bekliyor.

HER AY ÜÇ HEDİYE BİRDEN!

minikaGO dergisi hediyelerine hız kesmeden devam ediyor. Bu ayın ilk hediyesi Koleksiyon Kitaplar Serisi’nin altıncı kitabı olan “Yapraklarını Dökmeyen Ağaç” isimli öykü kitabı… Fatih Erdoğan’ın yazıp resimlediği ve içinde çıkartmalar da olan kitapta bir erkek çocuğunun sonbaharda yaprakları döken ağaçla ilgili bir macerası anlatılıyor.

İkinci hediye, Bilgi Kartları Koleksiyon Serisi’nin dördüncü takımı… Ülkemizde de yetişen ağaçların illüstrasyon çizimleriyle tanıtıldığı tam on sekiz kartla çocuklar, oyun oynayarak genel kültürlerini geliştirebilecekler.

Üçüncü hediye ise dopdolu içeriğiyle 16 sayfalık eğlenceli bilmece bulmaca eki! Çok Acayip köşesinde resimdeki gariplikleri işaretleyen çocuklar, yeni macera Hafiye Patates’te bulmacayı çözerek suçluyu bulabilecekler.

ÇOCUKLARI GÜLÜMSETEN BÜYÜK KADRO

Genel Yayın Yönetmenliğini çocuk edebiyatı yazarı H. Salih Zengin’in yaptığı derginin mart sayısında usta yazar ve çizerlerden Mevlâna İdris, Sühâ Yıldız, Nurten Deliorman, Mümine Yeşilmen, Yavuz Turhan, Betül Akzambaklar, Eren Dedeleroğlu, Merve Özdoğan, Esra İlter Demirbilek, Berk Öztürk, Ferit Avcı, Erol Erdoğan, Dağıstan Çetinkaya, Nur Dombaycı, H. Salih Zengin, Fatma Betül Yıldız, Kübra Demiray, Esin Şahin, Servet Gürbüz ve Arif Nihat Asya gibi isimler yer alıyor. Derginin bu ayki kapak çizimi Dağıstan Çetinkaya’ya ait.

Çocukların okuldaki eğitimlerine katkı sağlamasının yanı sıra genel kültürlerini zenginleştiren bir içeriğe sahip olan dergi, birbirinden renkli illüstrasyonların eşlik ettiği metinlerle çocukların eğlenirken öğrenmesini sağlıyor. Bilmeceler, oyunlar, masallar, çizgi romanlar, gezi yazıları, el becerileri gibi çocukların çok sevdiği içeriklerle 76 sayfalık bir yolculuk çocukları bekliyor.

minikaGO eğlence ve genel kültürü edebiyat çizgisiyle buluşturan Türkiye’nin en kapsamlı dergisi olarak dikkat çekiyor.

mart_hediye.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.