28 Mart 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara18°C

NUH ALBAYRAK: DAĞDAKİ SİLAHLI TERÖRİSTİ BİTİRMEK KOLAY, ÖNEMLİ OLAN ŞEHİRDEKİ KRAVATLILAR...

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’in, “Dağlar teröristlerden temizlendi”müjdesi, yıllardır duymak istediğimiz bir sözdü. Bu noktaya gelinmesinde katkısı olan herkese şükranlarımızı sunuyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.

Nuh Albayrak: Dağdaki silahlı teröristi bitirmek kolay, önemli olan şehirdeki kravatlılar...

23 Ağustos 2019 Cuma 11:18

Ancak bu netice, Çanakkale Zaferi gibi yalın bakıldığında muhteşem olmakla birlikte, nihaî hedef için maalesef yeterli olamıyor. 

Eskiden de dağdaki teröristlerin “bitirildiği” dönemler olmuştu. Ve o zaman, “Teröre zemin hazırlayan sebepler ortadan kalkmadıkça, dağdakini öldürmekle terör bitmez” mealindeki cümleler duyardık. 

Gerçekten devlet yıllarca doğu ve güneydoğuda, ancak “terör devam etsin” amaçlı denebilecek uygulamalar yaptı. Daha doğrusu “Kürt meselesi”, tek parti döneminde “Sadece ‘Türk’lerden oluşacak bir Türkiye” kurma sevdasının eseridir. 

Bir taraftan dağa taşa “Ne Mutlu Türküm Diyene” yazıp, Kürt çocuklara zorla “Türk’üm…”dedirteceksiniz, diğer taraftan da askeri okullardaki Kürt öğrencileri kovmaya varan saçmalıklar yapacaksınız, sonra da “Yurtta sulh…” diyeceksiniz. 

 

Bahaneleri kalmadı

Benzer yanlışların devam ettiği dönemlerde toplumun farklı kesimlerinden gelen, “Bu yanlışlar bitmeden terör bitmez” eleştirileri haklıydı. Ama özellikle son on yılda, kimlik inkârına son verilmiş; sosyal ve kültürel mağduriyetler giderilmiştir. 

Bugün artık “dışlanmaktan” ve devletin uyguladığı sistematik yanlışlardan söz etmek mümkün değildir. Bireysel mağduriyetler olabilir bu da ülkede yaşayan herkes için geçerlidir. Hatta genel fotoğrafa bakıldığında doğu ve güneydoğu için özellikle ekonomi ve yatırım anlamında pozitif ayırım söz konusudur. 

Ve kim ne derse desin, o dönemdeki FETÖ’cü mülkiye amirlerinin istismarından doğan eksik ve yanlışlara rağmen, açılım süreci de, bölge halkının PKK’yı doğru tanımasını ve uzaklaşmasını sağlamıştır. 

Ama aynı basireti, “Terörü bitireceğiz, mücadeleyi siyaset üzerinden yürüteceğiz”iddiasıyla yola çıkan HDP gösterememiştir. 

Devamı: https://www.star.com.tr/yazar/dagdaki-silahli-teroristi-bitirmek-kolay-onemli-olan-sehirdeki-kravatlilar-yazi-1475684/

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.