20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara17°C

NURİ PAKDİL LİSE ŞİİRLERİMİ YIRTIP ATTI!

Bir kuşağın ağabeylerinden şair Arif Ay, 70’li yıllarda, lisedeyken yazdığı şiirleri bir gün üstad Nuri Pakdil’e verir. Pakdil bu gencin şiirlerini ne mi yapar? Yırtıp atar…

Nuri Pakdil lise şiirlerimi yırtıp attı!

05 Mart 2018 Pazartesi 14:38

Edebiyata odaklanmış bir hayat süren şair Arif Ay, Ankara’da katıldığı söyleşi programında edebiyat hatıralarını okurlarıyla paylaştı. Ay, 1970’li yıllarda ‘efsane’ Nuri Pakdil ile tanıştığını ve lisede yazdığı şiirleri kendisine götürdüğünü, Pakdil’in ise bu şiirleri yırtıp attığını aktardı. Ay, ‘Şimdi bana şiir getiren gençlere bu hareketi yapsam aramızda kavga çıkar’ dedi.

40’LAR MECLİSİ’NDE

Türkiye Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen 40’lar Meclisi’nde konuşan Arif Ay, her şeyden önce sanatın, edebiyatın, zihni donanımı gerektiren bir hal olduğunun fark edilmesi gerektiğini söyledi. Ay, bugünün genç şairlerinin böyle bir disiplinden geçmeyişin sıkıntılarını yaşadıklarını dile getirdi.

HAYDİ GENÇLER GEZELİM

Öykü yazarı ve araştırmacısı Necip Tosun’un yönettiği söyleşide konuşan Arif Ay sözlerini şöyle sürdürdü ‘‘Biz tekke disiplini almadık ama o dönemin şartlarında sanki bir tekke disiplininin yansıtıldığını hissediyorum. Bu bir bakıma şudur, sanatçı olacak insanın biraz burnunun sürtmesi gerekiyor. Böyle bir disiplinden geçmesi gerekiyor. Belki de Nuri Pakdil’in yapmak istediği şey buydu. Tabii ki Nuri Pakdil resmi bir tavır ortaya koyarken, bir taraftan da ‘Haydi çıkalım gezelim’ diyen de biriydi. Edebiyat dergisinin hayatı böyle bir hayattı.”       

Türkiye Yazarlar Birliği’nin kuruluşunun 40’ıncı yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen “40’lar Meclisi Edebiyat ve Hayat Söyleşileri”nde, şair Arif Ay okurlarıyla buluştu.

Kaynak: http://www.star.com.tr/kultur-sanat/nuri-pakdil-lise-siirlerimi-yirtip-atti-haber-1316485/

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.