23 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara11°C

ÖLÜM GÜNÜ KUTLANAN TEK VELİ: CELALEDDİN-İ RUMİ

Hz. Mevlâna’nın 746. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arus) bir nevi ölüm gecesi bu yıl da törenlerle yâd ediliyor.

Ölüm günü kutlanan tek veli: Celaleddin-i Rumi

14 Aralık 2019 Cumartesi 12:30

 Herkesin doğum günü kutlanırken, Hz. Mevlana’nın ölüm gecesi kutlaması mânidar değil mi? Onunki sevgilisine ve aşkına Hz.Allah’a kavuşmanın gecesidir ölüm gecesi. Bu nedenle Mevlana meseleye bir başka açıdan bakılması gerektiğini öğretir.

“Adamın biri ağaç altında uyurken ağzına yılan girdi. Bunu uzaktan gören yiğit bir atlı koştu ve hemen uyuyan adamı uyandırıp kırbaçlamaya başladı ve ona yerden çürük elmaları yemesini emretti. Adam korkudan yedi. Sonra yiğit adamı kırbaçlayarak koşturuyordu. Zavallı adam çöllerde saatlerce koştu. Kan ter içinde kalmıştı. Nihayet yere diz çöktü ve başladı kusmaya. Yılan çıkıverdi. Adam yiğide minnetle baktı ve “A yiğidim bunu neden baştan demedin, sana düşman kesilmiştim şimdi minnettarım canım kurtuldu” dedi. Yiğit “baştan desem ödün patlar yaşayamazdın. Kurtulman için kırbaç, çürük elma ve koşma gerekiyordu” dedi. “İyi anla. Yılan giren adam sensin. Yiğit Hak Nebi.. Kırbaçlar dünyevi eza ve belalar. Çürük elma fakirliktir. İçinden çıkan yılan ise nefsin. Onu defetmeden kurtulamazsın. Ders alana ne mutlu!…”

Devamı: http://www.gercekhayat.com.tr/seb-i-arus/olum-gunu-kutlanan-tek-veli-celaleddin-i-rumi/

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.