18 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara26°C

PROF. DR. YAŞAR HACISALİHOĞLU: PKK'DAN KOPAMAYANLARA CAN SUYU OLANLAR

Teröre karşı mücadele, topyekun duyarlılık ve sorumluk gerektirir. Güvenlik alanında sürdürülen tavizsiz, amansız mücadelenin yanı sıra, ekonomik, kültürel, sosyal, siyasal açıdan da mücadele zorunluluktur.

Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu: PKK'dan kopamayanlara can suyu olanlar

14 Eylül 2019 Cumartesi 10:49

Esasen teröre karşı mücadelenin de başarı şansı, tüm boyutlarıyla bütünleşerek verilebilmesine bağlıdır.

Terör örgütlerinin can suyu; siyasi, ekonomik ve sosyal alanda kullandığı maskeler, kılıflar, aldatıcı yöntemlerdir. Kendisine gerekçe üretmeye yarayacak kara propaganda en haz ettiği yoldur. Bu konuda siyasi alan son derece önemlidir. Siyaseti kullanmak ister. Siyasette sahte aktörlerle meşru zeminde siyasi teknikleri kullanarak, görünür görünmez her yol ve yöntemle toplumsal algıları yönetmek ister. Bu durumu hoş görmenin ve bu zeminde çeşitli çıkarlarla siyasi aktörleri yönlendirebilmenin çabasına bel bağlar. İhtiyaç duyduğu insan kaynağı için her türlü tekniği ve yöntemi uygulamak ister. Bu konuda siyasi zemini kullanır. Mutlaka siyasi bir organizasyona ihtiyaç duyar.

Bu gerçeklerin bütünü; PKK/HDP anatomisinde yıllardır uygulanmak istenmektedir. Siyasi parti görüntüsü altında HDP’ nin, PKK terör örgütünün siyasal, sosyal ve ekonomik alanda ihtiyaç duyduklarını karşılamaya yönelik çabası, meselenin özünü oluşturur.

Diyarbakırlı Anneler bu gerçeği; en çıplak, en çarpıcı , en gerçekçi biçimde ve yiğitçe ortaya koydular, feryatlarıyla maskeleri sarstılar. Bu feryatlara, bu isyana, bu hesap sormaya karşı bilerek, isteyerek duyarsız kalanların varlığı, “HDP’ nin önünde değil, devlet kurumlarının önünde oturun” demeye varan sözleri sarf edenlerin yaklaşımı, PKK-HDP kopmayan bağına can suyu vermeye yaramaktadır.

Devamı: https://www.aksam.com.tr/yazarlar/prof-dr-yasar-hacisalihoglu/pkkdan-kopamayanlara-can-suyu-olanlar/haber-1005393

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.