20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara9°C

ŞAİR-YAZAR ALİ SALİ: ROL MODELİM GEMUHLUOĞLU’DUR

Ankara Şubesi tarafından düzenlenen “Bir Yazar Bir Kitap” söyleşi programının 13.4.2019 tarihindeki konuğu şair-yazar Ali Sali oldu.

Şair-Yazar Ali Sali: Rol modelim Gemuhluoğlu’dur

15 Nisan 2019 Pazartesi 12:32

Şairliğe ve yazarlığa başlama öyküsünü anlatan Ali Sali, yeni çıkan Fatma Begüm’ün Saba Defteri şiir kitabı ile Re Mektupları şiir kitabının hikayesini yaşanmış örneklerle okuyucularıyla paylaştı.

Söyleşiyi yöneten Uluçay, programın açılışında yaptığı konuşmada; “edebi ürünleri kaleme alan yazar ve şairlerimizi, edebiyatımıza katkıda bulunan ve alanındaki bir boşluğu doldurduğuna inandığımız yeni çıkan kitapları TYB Ankara Şubesi olarak “BİR YAZAR BİR KİTAP” söyleşi programlarımızla tanıtmaya devam ediyoruz” dedi.

 

Şair-Yazar Ali Sali, kendisini yazmaya iten sebebin ‘insanlık halleri’ olduğunu söyledi. İlk yazmaya Şakir Kurtulmuş, Ramazan Dikmen ve Mehmet Ocaktan’ın teşvikleriyle ve zorlamalarıyla başladığını söyleyen Ali Sali, örnek aldığı şahsiyetin ise Fethi Gemuhlioğlu olduğunu söyledi. Gemuhluoğlu’nu bire bir tanımadığını ancak  elinden tuttuğu kişilerin anlattıklarıyla sevdiğini anlatan Sali, bunların başında Hüseyin Sak, Nabi Avcı ve Ersin Gürdoğan’ın geldiğini bildirdi. Fethi Gemuhluoğlu’nun Arapgir isimli yerel bir gazetede Afirika’yı ve ümmetin meselelerini yazdığını anlatan Sali, “Gemuhluoğlu insanları kalbinden yakalayan insandır.  Türkiye demektir. Türkiye’nin kalbi demektir.” dedi.

Kızı Fatma Begüm’ün aile olmayı, insan olmayı ve Müslüman olmayı öğrettiğini  ifade eden Sali, “Ölümüne kadar ben baba demesini, annesi anne demesini istedi. Ancak kızımın kullandığı tek kelime Allah lafzı oldu. Hayatı boyunca sabah ezanında kalkmadığı, dinlemediği nadirdir” dedi.

Duygusal anların yaşandığı söyleyişi de şair-yazar Ali Sali, Re Mektupları ve Fatma Begüm’ün Saba Defteri kitabından şiirler okudu. Ali Sali bir de müjde verdi ve Re Mektupları’nın genişletilmiş baskısı ile  üç yeni kitabının çıkacağını söyledi.

ddf54431-b2af-4199-89f6-ab55117b3dcc.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.