19 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C

ŞANLIURFA ŞEHİR ARŞİVİ

Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi olarak, edebiyat, kültür ve sanat alanlarında üzerimize düşeni yaparak şehrin entelektüel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyor.

Şanlıurfa Şehir Arşivi

30 Temmuz 2018 Pazartesi 10:00

Şubenin üzerinde önemle durduğu konulardan biri de Şanlıurfa Şehir Arşivi’nin oluşturulmasıdır.  “Şehir Arşivi” bir şehrin tarihi ve kültürü ile ilgili tüm materyalleri tek bir çatı altında toplayan, bunları koruma altına alan ve bu materyallerin değerlendirilmesi için çalışan bir ihtisas kurumudur. Şehir arşivi, tüm materyallerin mümkünse orijinallerini, olmadığı takdirde ise dijital kopyalarını toplar ve bunları tasnif ederek kamunun istifadesine sunar. Böylece şehirle ilgili bilinen, bilinmeyen, mevcut veya kaybolmuş, unutulmuş ve unutulmaya yüz tutmuş her türlü bilgi, belge vb doküman koruma altına alınmış olur ve gelecek kuşaklara aktarma imkânı doğar.

Bu materyaller arasında kitap, dergi, gazete, her türlü arşiv belgesi vb başta olmak üzere yazılı belgelerin yanı sıra resim, fotoğraf, film vb gibi görsel malzemeler de toplanır. Farklı dilde olanların orijinalleri ile beraber çevirileri bulunur.

Her türlü materyal aynı zamanda dijital ortama da taşınır; böylece hem gerçek hem sanal âlemde başta bilim insanları olmak üzere her türlü araştırmacının istifadesine sunulur.

Bu konu, daha önceden aralarında fotoğraf sanatçısı ve arşivcisi olan Yasin Küçük'ün de bulunduğu birçokları tarafından birçok defa getirilmiştir.

Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi yönetim kurulu 25.08.2018 Çarşamba Günü Şanlıurfa Büyükşehir Başkanımız Sayın Nihat Çiftçi’yi ziyaret ederek tekliflerini sundu. Başkan Çiftçi teklife büyük bir alaka gösterip memnuniyetle kabul etti. Hemen anında ilgili daire başkanını arayıp direktifini verdi ve gerekli çalışmaların büyük bir süratle yapılacağını belirtti.

Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi, gösterdiği bu yaklaşımdan dolayı Başkan Nihat Çiftçi’ye teşekkür ediyor, bu girişimin bir an önce sonuçlanmasını diliyor, Şanlıurfa'ya hayırlı olsun diyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.