23 Nisan 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara19°C

‘ŞEHİR KÜLTÜRÜ-KÜLTÜRLÜ ŞEHİR SEMPOZYUMU’ KİTABI YAYIMLANDI

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) ile Elazığ Belediyesinin 5-6 Ekim 2018 tarihlerinde Elâzığ’da gerçekleştirdikleri ‘Şehir Kültürü - Kültürlü Şehir Sempozyumu’ kitap olarak yayımlandı.

‘Şehir Kültürü-Kültürlü Şehir Sempozyumu’  Kitabı Yayımlandı

31 Ocak 2019 Perşembe 13:55

Belediye kültür ve kongre merkezinde altı oturumda gerçekleşen ve iki gün süren etkinlikte; akademisyenler, bilim adamları, şehir tarihi araştırmacıları ve  yerel yöneticiler “İnsan, Şehir, Kültür, Şehir ve Medeniyet” konularında bildiriler sunmuştu.

Elazığ Belediyesi Kültürel Eserler Serisinden 27 numaralı yayını olarak çıkan kitapta,  sempozyum bildirileri, konuşmacıların öz geçmişi ve etkinliğin fotoğrafları de yer alıyor.

Eser, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın sunuş yazıları ile başlıyor.

Yerel yöneticilere, şehir ve şehir kültürü konusunda araştırmalar yapacaklara kaynak olabilecek kitapta yer alan isimler ve bildiri başlıkları ise şöyle sıralanıyor:

Prof. Dr. Abdullah Ekinci: Meydan Kültürü ve Ortaçağ İslâm Şehirciliğinde Meydan, Abuzer Akbıyık: Şanlıurfa’dan Elazığ’a Sıra Gecesi’nden Kürsübaşı’na, Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Faruk Güler: Şemsettin Ünlü’nün Romanlarında Harput, Beyhan Kanter: Sezai Karakoç’ta Kimlik ve Aidiyet Mekânları, Beyzade Nadir Çetin: Kent Boyutuyla Mekân ve Tüketim, Bilal Kemikli: Şehri İnşa Etmek, Cemil Turgut: Erdem Beyazıt’ın Şiirlerinde Şehir Algısı, D. Mehmet Doğan: Şehir, Kültür ve Belediyecilik, Dursun Çiçek: Şehir ve Mekân Anlayışı Ya Da Mekânın Metafiziği,  Doç Dr. Ebru Burcu Yılmaz: Edebiyata Yansıyan Yönleriyle Şehrin estetik ve Kültürel Dinamikleri, Ersan Ersoy: Şehir İnsan içinde, İnsan Şehir İçinde, Ahmet Fatih Gökdağ: Şehir Kültürü Kaynakları Üzerine Bir Deneme ve Şehir Ansiklopedileri, Dr. Gökşen Yıldırım: Orwelly Distopya Eşliğinde İnsana, Kültüre ve Şehre Bakmak, Hilal Aydemir: Kültürlü Şehir ve Şehir Kültürü Bağlamında Harput Vakfiyelerine Bakış, İbrahim Kavaz: Edebiyat ve Medeniyet İlişkisinin Estetik Boyutu: Şiir ve Şehir Kültürü, Prof. Dr. İsmail Aytaç: Harput’ın Kentsel gelişim Süreci, Prof. Dr. Köksal Alver: Şehir ve Kültür, Prof. Dr. Levent Bayraktar: Şehirde Reşit Olmak, Dr. Muhammet Enes Kala: Sosyal Bünyesiyle Bir Şehir İnşa Etmek, Mahmut Bıyıklı: Şehir ve İnsan, Mehmet Kurtoğlu: Sinema ve Şehir, Milay Köktürk: Modern Çağlarda Kentin ve Kültürün Tarihselliği Sorunu, Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan: Şehir ve Ahlâk- Ahlâkî Şehir, Prof. Dr.  Mustafa Demirci:   İbn Haldun’a Göre Bedevilik Hadarilik Sarkacında Şehir ve Şehirlilik, Prof. Dr. Mustafa Sever: Küreselleşme Sürecinde Şehir Kültürünün Değişen Anlamı ve Özellikleri, Mustafa Yağbasan-Harun Furkan Yağbasan: Şehir Kültürlerinde Semiyotik Hegemonyalar, Dr. Nihat Büyükbaş: Eğitim Faaliyetlerinin Şehir Kültürüne Etkisi, Süleyman Hurrem Aksoy: Şehir Kültürümüzün temeli Komşuluk, Sultan Polat: Medeniyet İnşasında Mimar Sinan,  Prof. Dr. Suphi Saatçi: Şehir ve Medeniyet, Dr. Taner Namlı: Şehir Kültüründen Türk Edebiyatına Bizim Külliye, Taner Tatar: Kastım Bu Şehre Varam, Feryâd-ü Figân Koparam, Prof. Dr. Tarık Özcan: Elazığ’da Edebi Muhitler ve Dr. Öğretim Üyesi Yavuz Haykır: Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Elazığ Basınına Bir Bakış.

Şehir Kültürü-Kültürlü Şehir Sempozyum Bildirileri Kitabı- Elazığ Belediyesi Kültürel Eserler Dizisi-27 / Yıl:  2018 / 528 sayfa / ISBN: 978-605-9712-02-2

                                                                                                          Mahmut Erdemir

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.