25 Nisan 2024
  • İstanbul25°C
  • Ankara26°C

SEZAİ KARAKOÇ'UN KABUL ETTİĞİ TEK ÖDÜL MACARLARDAN GELDİ

Sezai Karakoç’un yanında elli yıldan fazla zamandır bulunan Dr. Şakir Diclehan, geçtiğimiz günlerde Bursa'da düzenlenen bir etkinlikte tanıdığı Sezai Karakoç’u anlattı konuklara. Ahmet Serin etkinlikten notlarını aktarıyor.

Sezai Karakoç'un Kabul Ettiği Tek Ödül Macarlardan Geldi

17 Nisan 2018 Salı 13:24

Herkesin, hakkında birçok söz söylediği biri Sezai Karakoç. Kabul etmeli ki hayatı da özellikle bazı şiirleri de bir efsane halesiyle kuşanmış durumda.

Aynı düşünce dünyasını paylaşsın ya da paylaşmasın, hemen hemen herkesin kabul ettiği gerçek, Sezai Karakoç’un Türk şiirinin en önemli burçlarından biri olduğu… Duyduğumuz bir başka şey de şairliğinin bu kadar ön plana çıkmasından çok da memnun olmadığı yönünde. Sezai Karakoç’un, şiirleri üzerinde bu kadar çok konuşulmasından memnun olmadığı, düşünce yazılarının gerektiği şekilde gündeme getirilmediği yönünde sitemleri olduğunu duyar oldu edebiyat dünyası.

Sebep ne olura olsun, Sezai Karakoç bir şekilde gündemimizde. İyi ki gündemimizde. Çünkü Türkiye ve Türkiye’nin yerli damarı, ona çok şey borçlu. “Doğunun Yedinci Oğlu” Sezai Karakoç, hiç kuşku yok ki bu toprakların mayasına su katan güzel insanlardan biri.

Sezai Karakoç’un yanında elli yıldan fazla zamandır bulunan Dr. Şakir Diclehan, Birlik Vakfı Bursa Şubesi’nin 13 Nisan Cuma gecesi düzenlenen Cuma Meclisi’nde, tanıdığı Sezai Karakoç’u anlattı konuklara. Biliyoruz ki Sezai Karakoç hakkında konuşmak zor. Bunda, Sezai Karakoç’un kendini çok fazla anlatmaması yanında, ona dair yakıştırmaların çok olmasının payı da olsa gerek.

Herkesin Sezai Karakoç’u farklıdır

Şakir Diclehan’ın anlattıklarından, herkes bir farklı Sezai Karakoç portresi çıkarmıştır muhtemelen. Olsun, farklı da olsa herkesin, -başkası olacağına- bir Sezai Karakoç’u olsun, eyvallah.

Şakir Diclehan, “Ergani doğumlu olan Sezai Karakoç bir gün Diyarbakır’a gelir ve o zamanlar belki de Diyarbakır’ın en güzel yerlerinden biri olan Fis Kaya’ya çıkarak ‘Rabbim, ben gariban biriyim. Bana geniş bir rızk ver ve bana merhamet eyle.’ diye dua eder. Sonrasında Sezai Karakoç’un kimseye minneti olmaz.” sözleriyle başladı konuşmasına.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/etkinlik/28574/sezai-karakocun-kabul-ettigi-tek-odul-macarlardan-geldi

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.