19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara22°C

ŞİİR DURAKLARI’NIN KONUĞU RECEP GARİP

Şiir Durakları’nın Konuğu Recep Garip

03 Kasım 2017 Cuma 14:00

Şiir Durakları programının bu ay konuğu şair ve ressam Recep Garip.  Şakir Kurtulmuş’un hazırlayıp sunduğu programda  Recep Garp’in  şiir serüveni ve şiirleri üzerinde konuşulacak , şiirler de seslendirilecek.

Recep Garip,1956 Tarsus doğumlu.. İlköğrenimini Tarsus’un Sanlıca Köyünde, orta öğrenimini Adana İmam Hatip Lisesi, Yüksek öğrenimini ise İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünde tamamladı.

1982 -1994 yıllarında öğretmenlik ve yöneticilik, 1994-2002 yılları arasında İstanbul Ümraniye ve Eminönü Belediyelerinde Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü görevlerini yürüten Garip, 3 Kasım 2002 Milletvekili Genel Seçimlerinde Adana İlinden 22. Dönem Milletvekili olarak Parlamento’da 5 yıl görev yaptı.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında, Vakıf ve Derneklerde Başkan ve Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlenen Garip, Alemara, Büyük Akın, Çınar, Pulsuz, Yeni Sıla ve Ay Vakti Dergilerini  yayınladı. Çeşitli radyolarda kültür ve sanat programları yaptı.

 Şair ve yazarlığının yanı sıra 25 yılı aşkın süredir yağlı boya resim çalışmaları ile uğraşan Garip, 29 Ulusal, 1 Uluslararası olmak üzere, 30 kişisel resim sergisi açtı.

Türk Dili, Karınca, Mavera, İkindi Yazıları, Kültür Dünyası, İslami Edebiyat, Düş Çınarı, Hüner, Yedi İklim, Susku, Yedi Harf, Hece, Kız Kulesi, Ay Vakti, Dil ve Edebiyat, Buruciye, Mor Taka, Kün Edebiyat, Aşkın (e) Hali dergilerinde deneme ve şiirleri yayınlandı. Halen, Ay Vakti,  Şehir ve Kültür, Şiar, Dersaadet gibi dergilerde çalışmalarını sürdürüyor.

İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen etkinlik  08 kasım çarşamba  günü saat 18.30’da İBB Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.