19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara21°C

SOSYAL MEDYA KULLANICILARINA BÜYÜK FIRSAT

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB), sosyal medya ziyaretçilerinden 15 takipçisine Türkiye Kültür ve Sanat Yıllığı’nın 10 cildini hediye olarak vermeye devam ediyor.

Sosyal medya kullanıcılarına büyük fırsat

02 Ağustos 2019 Cuma 14:40

Yıllık ödülünü kazanabilmek için; TYB’nin Youtube kanalını takip etmek;  Twitter, Facebook, İnstagram hesaplarındaki kampanya duyurusunu beğenip paylaşmak ve 3 arkadaşını etiketlemek gerekiyor.

Her ay çekilişle 15 takipçi belirleniyor ve adreslerine Türkiye Kültür ve Sanat Yıllığı’nın 10 cildi gönderiliyor.

Sosyal medya kullanıcılarının büyük ilgi gösterdiği kampanya 15 Eylül 2019 tarihine kadar devam edecek.

Yıllıklar Neden Önemli

TYB’nin 1984 yılından bu yana aksatmadan yayınladığı “Türkiye Kültür ve Sanat Yıllığı” nda;  Bir yıl içinde meydana gelen ; ekonomi, hukuk, çalışma hayatı, dünyadaki çeşitli gelişmeler, kültür hayatı, dinî hayat, şiir, hikâye, roman, deneme-tenkit-inceleme, çocuk edebiyatı, dilimiz, dergiler, mûsıkî, sinema, basın, radyo-televizyon, folklor ve mizah alanlarındaki gelişmeler yer alıyor.

Kampanya ile ilgili bilgi veren TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan:

“Yaşanan her an bir süre sonra tarih oluyor. Her insanın kendine ait bir geçmişi varken, insanlardan oluşan toplumların da bir geçmişi vardır. Özellikle toplumu ilgilendiren meselelerde tarihin iyi anlaşılması ve yorumlanması için; o anda yaşanan siyasi, ekonomik, kültürel,  sanatsal ve sosyal olayların mutlaka yazılı kayıt altına alınması toplumsal hafızanın korunması anlamında büyük önem taşıyor.

Bu süreçte yaşanan sevinçler, tasalar, kaygılar ve hatta krizlerin ortaya çıkış sebepleri, toplumsal etkileri ve sonuçlarına ilişkin konunun uzmanı ya da tarafların neler söylediği; bugünü dünle değerlendirip yarına yönelik dersler çıkarmak isteyenler için başvuru kaynağı niteliği taşıyor.

TYB Yıllıkları da tam buna hizmet ediyor. Ülkemizin yakın tarihini merak edenler için kaynak niteliği taşıyan yıllıklara kütüphanesinde yer açmak isteyen okuyuculara bir imkan tanımak istedik. Sosyal medya kullanıcıları umduğumuzdan daha fazla ilgi gösterdi. Kendilerine teşekkür ediyorum.” dedi.

TYB Sosyal medya hesapları:

Türkiye Yazarlar Birliği e-posta bülteni almak için google grubuna abone olabilirsiniz. groups.google.com/d/forum/turkiyeyazarlarbirligi
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.