20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara20°C

TENHALARDA SÖYLENMİŞ TÜRKÜLER GİBİ

İlk şiir kitabı ‘İfşa’ ile başlayan şiir serüveninde gönülden ve istikrarlı bir yürüyüş sergileyen şair Mustafa Özçelik, ‘Bir Irmak Düşü’ adlı yeni kitabı ile okurlarını selamladı.

Tenhalarda söylenmiş türküler gibi

18 Haziran 2018 Pazartesi 15:03

Güle Yağmura ve Bahara Selam, Serenat, Dünyanın Tenhasında, Güneş ve Ayna, Diriliş Türküsü, Gül ve Hançer ile Aşk ve Niyaz adlı şiir kitaplarının sahibi Mustafa Özçelik, yeni şiir kitabı ‘Bir Irmak Düşü’ ile yolculuğuna devam ediyor. 

Özçelik’in son şiirlerinden bir kısmının yer aldığı Bir Irmak Düşü’nün kapağı aralanıp, şiirler okunmaya başlandığında, önsözde yer alan, “Unutma! Her şey siyah/ Ne yeşil yaprak ne sarı yaz/ Aşk beyaz//Ama hangi renge bürünse de/ Yine beyazdır aşk/ Aşk beyaz” şeklindeki dizeler okuru bir anda sarıveriyor. Kitabı oluşturan toplam 16 şiirde  baskın temanın “aşk” olduğu söylenebilir. Bu şiirlerin ‘Mehriyâr için şiirler’ ana başlığında toplandığını da kaydetmek gerekiyor. ‘Mehriyâr’ kelimesi, ‘sevgilinin sevgilisi’ olarak anlaşıldığında okuyucunun şiirlere nüfuz edebilme şansı biraz daha artıyor. 

ZORA SOYUNAN ŞAİR

Mustafa Çelik’in yeni şiir kitabı hakkında bir değerlendirmede bulunan şair İbrahim Eryiğit, şu tespitlerde bulunuyor: “Bütün hücreleriyle aşkı derinden yaşayan şair yüreğinin incelmiş duygularla bezeli olduğundan hareketle, sevgilinin sevgilisine, yani gerçek sevgiliye kavuşma bahsinde, şairin zora soyunduğunun farkında olduğunu söylemek mümkün.”

Devamı: http://www.star.com.tr/kultur-sanat/tenhalarda-soylenmis-turkuler-gibi-haber-1354915/

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.