29 Mart 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C

TÜRKEZ VE BİNDESEN ERZURUM ŞUBESİ’NİN KONUĞU OLDU

Türkez ve Bindesen Erzurum Şubesi’nin konuğu oldu

13 Aralık 2017 Çarşamba 14:37

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi Dil ve İletişim Atölyesi tarafından her hafta sonu düzenlenen panelde İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez ile Erzurum Olay Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Esat Bindesen konuştu.
Ajans haberciliği ve gazetecilik mesleğindeki tecrübeler ve anıların konu edildiği panele çok sayıda üniversite öğrencileri katıldı.
Gazeteci Yazar Esat Bindesen Anadolu Ajansı’nda görev yaptığı dönemdeki çalışmalarından örnekler vererek izlediği Azerbaycan- Ermenistan savaşından anılarını paylaştı.
Dönemin Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev ile olan diyaloglarından da örnekler sunan Bindesen, gazeteciliğin zor ve meşakkatli bir meslek olduğunu belirtti.
Bir gazeteci olarak Türkiye’de bir milli basının oluşmasını istediğinin altını çizen Bindesen, ‘Gazeteci hür olmalı. Ama bu hürriyet hükümet yıkıp hükümet kurma anlamında olmamalı. Milli iradenin sesi olmalı. Kamu görevi yapması nedeniyle de doğru, güvenilir ve tarafsız haber ilkelerine uymalı’ dedi.
İHA Bölge Müdürü Ayhan Türkez ise yaptığı konuşmada, 15 Temmuz hain darbe girişiminin önlenmesinde basının etkinliğinin önemine dikkat çekti.
‘Cumhurbaşkanımızın çağrısını, hain darbe girişiminin çirkin yüzünü basın çok net ortaya koymuştur’ diyen Türkez, Ajans haberciliğine örnekler verdi.
Doğru, tarafsız ve yorumsuz bir haberciliğin ajanslar kanalıyla yapıldığının altını çizen Türkez, şöyle dedi: ‘Ajans haberciliği, haber ve bilgileri doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde abonelerine aktaran kuruluşlardır. Ajans haberciliğinin en önemli ilkeleri güvenilirlik ve tarafsızlıktır.
Haber ajansları, basındaki hızlı ve güvenilir haber akışını sağlayan son derece önemli kuruluşlardır. Kitle iletişim araçlarının haber, bilgi ve görüntü ihtiyacını önemli ölçüde sağlayan bu kuruluşlar, ülkemizde ve dünyada basın sektörüne damgasını vurmuşlardır. Ayrıca, sahip oldukları imkanlar ve sürekli geliştirdikleri teknolojileri sayesinde, haber alma ve yayma işlevini diğer kitle iletişim araçlarına oranla daha çabuk ve hızlı bir biçimde gerçekleştirmektedirler.“
Program sonunda Türkez ve Bindesen'e TYB Erzurum Şube Başkanı M. Hanifi İspirli, Kent Konseyi Yönetim kurulu Üyesi Aydın Bozkurt tarafından teşekkür belgesi verildi.

tyb12.jpgtyb14.jpgtyb13.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.