29 Mart 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

TÜRKİYE KÜLTÜR VE SANAT YILLIĞI 2018 ÇIKTI

2017 yılında yaşanan sosyal olayların yanı sıra kültür ve sanattaki önemli gelişmelerin kayıt altına alındığı, Türkiye Yazarlar Birliği yayını ‘Türkiye Kültür ve Sanat Yıllığı 2018’ çıktı.

Türkiye Kültür ve Sanat Yıllığı 2018 çıktı

25 Haziran 2018 Pazartesi 10:26

Geride bıraktığımız yıl boyunca Türkiye ve dünyada meydana gelen siyasi, ekonomik, kültürel,  sanatsal ve sosyal olaylar; sevinçler, tasalar, kaygılar bunların ortaya çıkış sebepleri, toplumsal etkileri ve sonuçlarının yer aldığı yıllık; dünü bugünle değerlendirip yarına yönelik dersler çıkarmak isteyenler için başvuru kaynağı niteliği taşıyor.

Editörlüğünü Osman Özbahçe’nin yaptığı yıllıkta; “Ekonomi, Toplum ve  Siyasi Hayat” bölümünü Prof. Dr. Murat Yülek hazırlamış. 2017’de siyaset, Referandum Cenderesi, Türkiye’nin Bugünkü Meseleleri ve İslamcılık Normalleşirken konu başlıklarını ise Ercan Yıldım yazmış.

“Dini Hayat” üst başlığında “2017 Yılı Türkiye’de Dini Gelişmeleri”  Prof. Dr. Mustafa Ünver, İslam Dünyası “2017’ İslam Alemi” bölümünü Ahmet Varol kaleme almış.

Dr. Ali Özgün, Türk Dünyasındaki gelişmeleri, Zeynep Arkan şiir, Necip Tosun ise Hikayede yaşanan gelişmeleri yazmışlar.

İbrahim Demirci “Dilimiz, Hüseyin Akın ve Orhan Gazi Gökçe “Deneme”, İdris Ekinci “Eleştiri”, Nebahat Konu “Yılmaz Musiki”,  Gülcan Tezcan “Sinema”, Alptuğ Topaktaş, Eray Sarıçam, Hüseyin Karacalar, İbrahim Eryiğit, Kamil Yeşil, Mehmet Kahraman, Orhan Gazi Gökçe, Şafak Çelik ve Yunus Emre Altuntaş “Dergiler”, Ümmühan Atak Doğan ise “TV” bölümlerini hazırlamışlar.

507 sayfalık TYB’nin arşivlik çalışması yıllığın sonunda; İbrahim Ulvi Yavuz, “Olaylar ve İnsanlar” başlığı altında yılın önemli olaylarını ve hayatını kaybeden sanatçı, düşünür, siyaset, bilim adamlarımızın kronolojisini çıkarmış.


yillik.jpg
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.