26 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara22°C

TYB ANKARA ŞUBESİ GÖREV DAĞILIMI YAPTI

TYB Ankara Şubesi 2020 Faaliyet Programını Tartıştı

TYB Ankara Şubesi Görev Dağılımı Yaptı

15 Ocak 2020 Çarşamba 17:49

Türkiye Yazarlar Birliği Ankara Şubesi’nin 7. Olağan Genel Kurulu 11 Ocak 2020 tarihinde yüksek katılımla gerçekleştirildi.  Genel Kurulda  Yönetim Kurulu  ve Denetleme Kurulu asil ve yedek üyeleri seçildi.

13 Ocak 2020 tarihinde toplanan TYB Ankara Şubesi Yönetim Kurulu ile Denetleme Kurulu üyeleri birlikte toplantı gerçekleştirdi. Görev dağılımının  yapıldığı toplantıda Mehmet Sait Uluçay yeniden başkanlığa getirilirken,  Şahin Ali Şen başkan yardımcılığına, Durdu Güneş şube sekreterliğine, M. Sıddık Yıldırım muhasipliğe, Hamit Gök, Halil İbrahim Er, Şemsettin Küzeci, Kezban Eldemir Gültepe ve Vedat Güneş yönetim kurulu üyeliklerine  getirildi.

Yönetim Kurulu ile birlikte toplantıya katılan Denetleme Kurulu üyeleri de kendi aralarında görev dağılımı yaptı. Dağılıma göre, Denetleme Kurulu Başkanı Nezih Yıldırım, Denetleme Kurulu üyeleri ise  Üzeyir Gündüz, M. Selim Atlıhan oldu.

Tanışma ve görev dağılımının ardından TYB Ankara Şube Başkanı Mehmet Sait Uluçay, geçen dönem yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi. İlk yıl bir çok zorluklarla karşılaştıklarını anlatan Mehmet Sait Uluçay,  ilk yılın toparlanma ve eksiklikleri giderme olarak geçtiğini, ikinci yıl ise yoğun programlar gerçekleştirildiğini ifade etti.

2020 yılında yapılacak faaliyetlerinde ele alındığı toplantıda, MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında Çankaya Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ile birlikte Kutadgu Bilig okumalarının hemen başlatılması kararlaştırıldı. Ayrıca, geleneksel hale gelen ‘Şairler Meclisi’, ‘Bir Kitap Bir Yazar’ ve ‘TYB Ankara Şube Dergileri Konuşuyor’ programlarının devam ettirilmesi kararı alındı.  

Yeni projelerinde müzakere edildiği toplantıda ülkemizde bulunan Türk dünyası şair ve yazarlarının buluşturulması, çok değerli yazarlarımızın eserlerinin başta Arapça olmak üzere bir çok dile çevrilmesi konusunda öncülük edilmesi, yazar ve şairlerimizin farklı zeminlerde lise ve üniversite öğrencileriyle bir araya getirilmesi, medya ile yakın ilişki kurulması ve ortak programlar yapılması konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüş alışverişinde bulunan konuların bir sonraki toplantıya kadar projeye dönüştürülmesi karara bağlanarak toplantı fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.