19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara17°C

TYB HEYETİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI MÜSTEŞARI MUSTAFA ÖZTÜRK İLE BİR ARAYA GELDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, 2018'in şehirlerimizin imarı ile ilgili önemli değişikliklerin yapılacağı bir yıl olacağını açıkladı.

TYB Heyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk ile bir araya geldi

17 Kasım 2017 Cuma 11:48

 

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Heyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk ile 14 Kasım 2017 tarihinde yemekli toplantıda bir araya geldi.

Toplantıya, TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, Genel Başkan Prof. Dr. Musa Kâzım Arıcan, Başkan Yardımcısı Ferhat Koç, TYB Vakfı 2. Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, Genel Sekreter Dr. M. Enes Kala, Yönetim kurulu üyesi Mehmet Kurtoğlu, eski başkanlardan Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kudret Bülbül ve TYB'nin eski yönetim kurulu üyelerinden Bekir Soysal katıldı.

Görüşmede TYB'nin sürekli faaliyetlerinden olan ve bu sene dördüncüsü yapılan Milletlerarası Şehir Tarihi Yazarları Kongreleri üzerinde duruldu ve gelecekte ne tür konu başlıkları altında bu ve benzer faaliyetlerin sürdürüleceği hususunda değerlendirmelerde bulunuldu. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, Türkiye'nin şehircilik ve imar uygulamalarının ciddi değişiklikler gerektirecek bir noktaya geldiğini ve 2018'in şehirlerimizin imarı ile ilgili önemli değişikliklerin yapılacağı bir yıl olacağını belirtti.

TYB Vakfı başkanı D. Mehmet Doğan, Bakanlığın sırf bürokratik katılımlı bir şehircilik şurası yapmasının sakıncaları üzerinde durdu ve bu konuda bir dil oluşturulamadığını belirtti. Doğan, "kentsel dönüşüm" kavramının olumsuzluklarını belirtti ve önümüzdeki dönemlerde "şehir ıslahı" kavramı üzerinden uygulamalar yapılmasının daha olumlu sonuçlar doğuracağını ifade etti. Doğan, büyük şehirlerimizin belediye başkanlarının şehirlerimizi temsil edecek kültürel donanımı olması konusunda hassasiyet göstermek gerektiğini belirttikten sonra "Yahya Kemal okumayan, Ahmet Hamdi Tanpınar'ı bilmeyen ve Turgut Cansever'in medeniyetimizin mimari ve şehircilik felsefesi hakkındaki fikirlerinden haberdar olmayan kişiler asla belediye başkanı yapılmamalı" dedi. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.