28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara21°C

TYB İLE ÖNEMLİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORUZ

Türkiye Yazarlar Birliği’nde (TYB) 14.11.2017 tarihinde düzenlenen “Türkiye’nin Kültür Politikaları” konulu sohbet toplantısına konuşmacı olarak katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman önemli açıklamalarda bulundu.

TYB ile önemli projeleri hayata geçirmek istiyoruz

17 Kasım 2017 Cuma 11:46

TYB Mehmet Akif Divanı toplantı salonunda gerçekleşen  toplantıya TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Başkan Yardımcısı Ferhat Koç, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. M. Enes Kala, TYB Gençlik birimi öğrencileri ve çok sayıda izleyici katıldı.

Yönetim kurulu Üyesi Tarkan Zengin’in yönettiği programda, Türkiye’de kültür politikaları, sorunlar, çözüm önerileri ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yayman, “Kültür, toplumsal bütünlüğümüzü, millet olma bilincimizi geliştirecek en önemli husustur. Milletimizin kültür ve sanat konusundaki talepleri ve bu konularda bir farkındalığının oluşması gerektiğine inanıyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde yoğunlaştırıyoruz.” dedi.

Yayman, “Kültür açığı yukarıdan aşağıya hiyerarşik bir kanunnameler yayınlanarak kapatılamaz. Ne yapılacaksa kültür sanat insanları ve halkımızla birlikte yapacağız. Bu anlamda Türkiye Yazarlar Birliği ile önemli projeleri hayata geçirmek istiyoruz.” diye konuştu.

Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman daha sonra şunları söyledi; “Türkiye’nin en ücra yerindeki belediye başkanı Bakanlığımıza gelip “Bizim artık yolumuz var, suyumuz var, elektriğimiz, köprümüz var. Biz artık kültür merkezi istiyoruz, kütüphane, konser salonu ve şehrimizi tanıtacak faaliyetlerde bulunulmasını istiyoruz” diyorlar. Bu talepleri önemsiyoruz ve karşılamak için de çok yoğun bir çalışma dönemine giriyoruz.”

Yayman, Türkiye Yazarlar Birliği tarafından "Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri” kapsamında 2016 yılı araştırma dalında “Türkiye’de Devlet Reformu ve Başkanlık Sistemi” isimli eseri ile ödüle layık görülmüştü.

Programın sonunda, TYB Genel Başkanı Arıcan Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman’a beratını takdim etti.

dom_z-5xuaem_qa.jpgdonswbyxcae-a8y.jpgdonzycwxuaqmgiz.jpgdonswbqwkaacb7v.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.