23 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara23°C

TYB İSTANBUL'DAN DİYARBAKIR ANNELERİNE ZİYARET

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi gazeteci yazar Fatma Gülşen Koçak, Diyarbakır HDP binası önünde PKK tarafından kaçırılan çocuklarının geri getirilmesi için protestosunu sürdüren Diyarbakır Anneleri’nin yanındaydı.

TYB İstanbul'dan Diyarbakır Annelerine Ziyaret

11 Eylül 2019 Çarşamba 17:09

TYB İstanbul Şubesi adına bir basın açıklaması yapan Koçak, şunları söyledi: 

Onlarca yıldır, binlerce gencimizin ve insanımızın kıyımına yol açan, milyonları topraklarından göçmeye zorlayan ve kendilerinin karşısında duranlara hayat hakkı tanımayan yasa dışı terör örgütü PKK, yıllardır gençleri kaçırarak dağlarda memleketine ve milletine karşı savaşmaya zorluyor. Namlu önüne sürülen bu gençler,  Arkasını Batı’ya yaslamış terör örgütü elebaşlarının insan kaçakçılığı ve devlete düşmanlık suçlarının en büyük delilidir. Devlet düşmanlıklarına, organize suçlara alet etmek üzere neredeyse çocuk yaşlarda bile alıkoydukları bu evlatlarımızın ya akıbetleri bilinmiyor ya da hepimize malum olduğu üzere gün geliyor bir PKK militanı olarak ölüyor.

 

Sözde ülke vadeden PKK ve onu temsil eden siyasi partiden Doğu ve Güneydoğu’daki halkımız sadece zarar gördü. Evlerinde, yurtlarında huzur vermedikleri gibi, çocukları adeta kendi mallarıymış gibi gasp edercesine kaçırdılar, gün gelip analar hesap sorduğunda onları muhatap almayacak ve aşağılayacak kadar ileri gittiler.

 

Kürt vatandaşlarımıza hiçbir gelecek vaat etmeyen ve Batı’ya yaslanan PKK safsatalarına direnen annelerimiz yalnız değildir. Vatanını ve milletini değerli bulanlar olarak onların yanındayız. Bu annelerimiz, evlatlarının olduğu gibi bizim de umudumuzdur. Bu topraklardan yeşeren gür insanlık sesinin muştusudurlar.

 

Hain terör örgütüne karşı haysiyetli bir mücadele sergileyen analarımızın kutlu direnişini saygıyla selamlıyor, her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz.

 

 

Sorularınız için:

 

E: tybistanbul1@gmail.com │ T: 0 212 527 75 17-18

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.