19 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara22°C

“TYB KAMU YARARINA ÇALIŞIYOR”

AK Parti Ankara Gençlik Kolları Başkanı Ali Osman Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ı TYB Genel Merkezinde ziyaret etti.

“TYB Kamu Yararına Çalışıyor”

08 Ağustos 2018 Çarşamba 11:26

Genel Başkan Arıcan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, TYB’nin kuruluşu ve  faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Arıcan yaptığı konuşmada şunları söyledi: “TYB, 1978 yılında kurucu genel başkanımız D. Mehmet Doğan’ın öncülüğünde milli ve yerli görüş ve düşünceyi benimsemiş birbirinden değerli ilim ve fikir adamları tarafından kurulmuştur. Aradan geçen bu 40. Yıl içinde ulusal ve uluslara arası kültür sanat faaliyetlerini hiç aksatmadan ve sürekli yapan güzide bir  sivil toplum kuruluşumuzdur.” dedi.

40.Yıla Özel Etkinliklerimiz Devam Edecek

TYB Genel Başkanı Arıcan, “Yazarlar Birliği” adının, 1985’te Bakanlar Kurulu kararıyla “Türkiye Yazarlar Birliği ”ne dönüştüğünü, 1991’de de Bakanlar Kurulu kararı ile kamu yararına çalışan kuruluş olduğunun tescil edildiğini belirtti.

Birçok kurum ve kuruluşla kültür ve sanat faaliyetleri alanında iş birliği yaptıklarını özverili ve etkili katkılar sunduklarını ifade eden Arıcan, eylül, ekim, kasım ve aralık aylarının 40. yılın gereği olarak dolu dolu etkinliklerle geçeceğini belirtti.

Genç TYB

 “Gençlerle ilgili yapılan çalışmaların geleceğe yapılacak en büyük yatırımlardan biri olduğuna inanıyorum” diye konuşan Arıcan, gençleri kültür, sanat ve edebiyat çalışmalarına dahil etmek için “TYB Gençlik Birimi” ni oluşturduklarını, gençlerin TYB çatısı altında çok önemli  seminer, konferans, söyleşi ve etkinlikleriyle çalışmalarını sürdürdüklerini altını çizdi.

Türkiye’nin İlk Genç Yazarlar Kurultayını Düzenledik

Konuşmasında Genç Yazarlar Kurultayı ile ilgili de bilgi veren Arıcan, 30 yaş altı 40  gencin  tanınmış  yazarlarla buluştuğu “Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri'nce desteklenen”  iki yılda bir yapılacak Türkiye’nin ilk “Genç Yazarlar Kurultayı” nı 2016 tarihinde Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirdik.

Duygularını, düşüncelerini, hayallerini yazmak isteyen gençlerimize yönelik yol ve yöntem belirleyen kurultayın ikincisini de "Gençler ve Edebiyat" temasıyla 10-12 Eylül  2018 tarihlerinde Yalova’da gerçekleştirmek için hazırlıklarımızı tamamlıyoruz.”  diye konuştu.

Sivil Toplum Kuruluşları İş Birliği Yapmalı

AK Parti Ankara Gençlik Kolları Başkanı  Özdemir’de yaptığı konuşmada gençlik kolları olarak yaptıkları faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Ankara’da 900 bin gencin yaşadığına dikkat çeken Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü: Aynı şehirde yaşadığımız bu gençlerimize ulaşmak, varsa sıkıntılarına ortak olup çözmek, sevinçlerini paylaşmak için çaba gösteriyoruz. Bizler; gençlik kolları yönetimi olarak  Ankara’mızın, ülkemizin ve milletimizin geleceği ile ilgili güzel hayallerimiz var. Bu hayalleri gerçekleştirmek amacıyla sivil toplum kuruluşları ile de iş birliği yaparak faaliyetler yapıyoruz.”

Toplum yararına çalışan sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içinde olmalarının gerekliliğine vurgu yapan Özdemir, Ankara, Türkiye ve milletimizin hayrına olacak her türlü etkinliğe katkı sağlayacaklarını belirtti.

Yapılan konuşmalardan sonra, Gençlik Kolları Başkanı Özdemir ve beraberindekiler TYB çatısı altında açılan ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın gençlik projeleri kapsamında desteklenen “Genç Kahveyi” ziyaret ettiler.

Toplantıya, TYB Genel Sekreteri Dr. Muhammed Enes Kala,  başkan danışmanı Ferhat Koç ve yönetim kurulu üyesi Mahmut Erdemir’de katıldı.

5e6f6ade-c061-4cb4-a040-1ac73ce46c5e.jpg9b9e1f71-b2cd-4cab-a99a-66467e9ceb95.jpgdb13eb8b-41a1-4c3b-bc2c-1643cb9315eb.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.