19 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

TYB VAKFI 11. UMUMİ HEYETİ TOPLANTISI YAPILDI

Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı 11. Umumi Heyet Toplantısı 22 Mart 2019 tarihide yapıldı. TYB binasında gerçekleşen toplantıya vakıf mütevelli heyeti ve vakıf üyeleri katıldı.

TYB Vakfı 11. Umumi Heyeti Toplantısı Yapıldı

23 Mart 2019 Cumartesi 13:59

Olağan genel kurulun divan başkanlığını Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan yönetti, Mustafa Ekici’de üye olarak görev yaptı.

Gündem gereği faaliyet raporunu Mahmut Erdemir, mali raporu da Mustafa Ekici okudu. Raporlar ayrı ayrı oylandı ve oy çokluğu ile kabul edildi.

Oylamadan sonra bir konuşma yapan Vakıf Başkanı D. Mehmet Doğan,  vakfın 1991 tarihinde Türkiye Yazarlar Birliği Derneğine yardımcı ve destek olması gayesi ile kurulduğunu söyledi.

Vakfın amaçları doğrultusunda çalışmalar yaptığını ifade eden Doğan, “2018 yılında Türkiye Yazarlar Birliği 40.kuruluş yılını kutladı. Kutlama faaliyetlerinin içinde yer alarak tüm etkinliklere katkı sağladık. İlk sayısı ocak 2010’da çıkan ve dört ayda bir yayımladığımız hakemli dergi TYB Akademi yayın hayatına devam ediyor. 2000 yılının Eylül ayında başlayan Mesnevî Okumaları, 18. yılında 10 Nisan 2017 günü düzenlenen bir törenle tamamlanmıştı. Vatandaşlarımızdan gelen yoğun istek üzerine Mesnevi okumaları yeniden başladı. Mesnevi derslerini anlatan hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Genel kurulun sonunda dilek ve temenniler bölümünde konuşan Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’da yaptıkları faaliyetlerde Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı’ndan büyük destek gördüklerini ifade ederek vakıf başkanı D. Mehmet Doğan ve mütevelli heyete teşekkür etti.

Toplantıya, Vakıf Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, vakıf  2. Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, Murakabe üyeleri Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu ve Hüseyin Albayrak, mütevelli heyetinden Muhsin Mete, Mahmut Erdemir, üyelerden Ferhat Koç, Nazif Öztürk, Vedat Güneş, Mehmet Emin Genç katıldı.

img_1653.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.