19 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C

TYB YÖNETİMİ DARÜLACEZE BAŞKANI CEBECİ’Yİ ZİYARET ETTİ

TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan ve TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Osmanlı'dan günümüze ayakta kalmış ve sosyal hizmet alanı için son derece önemli bir yardım kurumu olan Darülaceze’yi ziyaret ederek Başkan Hamza Cebeci’yle görüştüler.

TYB Yönetimi Darülaceze Başkanı Cebeci’yi ziyaret etti

26 Nisan 2018 Perşembe 10:22

23.04.2018 tarihinde, TYB genel merkez yöneticileri ve şube başkanlarının da katıldığı ziyarette konuşan Başkan Cebeci, kurumun tarihçesi ve faaliyetleri hakkında şunları söyledi:

“1895 yılında, Padişah II.Abdülhamit Han, kimsesizlerin, yaşlıların ve çocukların bakılabileceği bir Darülaceze’nin kurulması için ferman çıkarmış, inşaatın bir an önce başlaması için de kıymetli eşyalarını bağışlamıştır. Kurumumuz; kuruluşundan beri din, mezhep, dil, ırk, sınıf ve cinsiyet farkı gözetmeksizin bakıma muhtaç kimsesiz, yaşlı ve engelli insanlarla, sokağa terk edilmiş 0-6 yaş arası çocuklar ücretsiz olarak, her türlü ihtiyaçları karşılanarak barındırılmaktadır" ifadelerini kullandı.

TYB Şeref Başkanı Doğan da yaptığı konuşmada, Osmanlı’da gelenek olarak yürütülen sosyal yardım faaliyetlerinin II.Abdülhamid döneminde çok daha yaygınlaştığını, yaşlıların ve kimsesizlerin bakımı için başta Darülaceze olmak üzere sağlık ve sosyal hizmetler alanında önemli faaliyetlerin gerçekleştirildiğini ifade etti.

TYB Genel Başkanı Arıcan ise, “Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları" ödül törenin merhamet hamuruyla yoğrulmuş, insanın huzur ve mutluluğunu hedef edinmiş olan Osmanlı medeniyetinin mirası Darülaceze’de gerçekleşmesinde ev sahipliği yaptığı için Başkan Hamza Cebeci’ye teşekkür etti.

dsc04463.jpgdsc04461.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.