23 Nisan 2024
  • İstanbul22°C
  • Ankara26°C

TYB'DEN BARIŞ PINARI AÇIKLAMASI

Barış Pınar Harekâtı’na katılan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz için tüm samimiyetimizle dua ediyoruz, başarılar diliyoruz.

TYB'den Barış Pınarı Açıklaması

11 Ekim 2019 Cuma 10:59

Son 40 yıldır, gerek sivil vatandaşlarımıza gerekse güvenlik güçlerimize karşı gerçekleştirdiği terör eylemleriyle; binlerce insanımızın hayatını kaybetmesine neden olan PKK terörü; Doğu ve Güneydoğu bölgelerimizdeki kalkınma ve gelişmeye de engel olmuştur.

Türkiye’nin her anlamda enerjisini yok etmeye odaklı; uluslararası aktörlerin desteklediği PKK ve uzantısı terör örgütleri artık bölgesel barış ve güvenliği de tehdit eder bir konuma gelmişlerdi.

Suriye’deki iç savaş ve bölgedeki istikrarsızlığı da fırsat bilerek başta bebek, çocuk ve kadınlar olmak üzere kanlı eylemlerini sürdüren PKK bugün itibariyle yolun sonuna geldi.

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin, vatanımızın güvenliğini sağlamak, terör tehdidini bertaraf etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek, 40 yıllık ihanetin hesabını sormak için başlattığı Barış Pınarı Harekâtı son hızıyla devam ediyor.

Askerlerimizin; ülkemiz için en önemli tehditlerden biri olan terörü bitirme kararlılığını ve başlattığı harekâtı yürekten destekliyoruz. İnanıyoruz ki; Kim ya da kimler tarafından desteklenip korunduklarına bakılmaksızın, dağda, ovada, şehirde, köyde son terörist kalana kadar askerimiz geri dönmeyecektir.

Barış Pınar Harekâtı’na katılan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz için tüm samimiyetimizle dua ediyoruz, başarılar diliyoruz.

 

                                                              Prof. Dr. Musa Kâzım ARICAN

                                                         Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.