23 Nisan 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara19°C

TYB’DEN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Bugün Cumhuriyetin ilan edilişinin 96. Yıldönümünü kutlamanın heyecanını ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz.

TYB’den Cumhuriyet Bayramı Mesajı

29 Ekim 2019 Salı 13:30

Kadın-erkek, genç-yaşlı tüm milletimizin kahramanlıklarıyla yazılmış bir destanın hemen akabinde kurulan Cumhuriyeti, milletimiz benimsemiş ve yönetim şekli olarak kabul etmiştir.

Mustafa Kemal Paşa, silah arkadaşları, şehitlerimiz ve  gazilerimizin bize emaneti olan Bin yıllık Türk-İslâm Devlet geleneğimizin devamı; Türkiye Cumhuriyet’i ebediyete kadar yaşayacaktır.

Türkiye Yazarlar Birliği olarak; Cumhuriyeti bundan sonra daha güçlü yaşatmanın en önemli yolunun; dil, kültür, fikir, sanat, edebiyat ve tarih alanlarında yapılacak nitelikli çalışmalardan geçtiğini düşünmekteyiz.

Bizler de bu alanlarda ve bu amaçla; 41 yıldır tüm imkânlarımızla faaliyetlerimizi ve çabalarımızı sürdürmekteyiz.

Bugün de devletimiz, içteki ve dıştaki vatan hainlerine karşı mücadelesini büyük bir azim ve kararlılıkla sürdürmektedir. Bu anlamda; Ülkemizi tehdit eden bölücü terör yapılanmasının yok edilmesi için Suriye sınırında sürdürülen "Barış Pınarı Harekâtı"nın da başarıyla ve zaferle sonuçlanacağına inancımız sonsuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle, vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyorum.  Bu toprakları vatan yapan istiklal kahramanlarımızı minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Hepsinin ruhları şad, mekânları cennet olsun. 29. 10. 2019

Prof. Dr. Musa Kâzım ARICAN
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.