19 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara17°C

TYB’NİN 40. YILINDA İLK 40 ÜYEMİZ: MUSTAFA KARAKAYA

Türkiye Yazarlar Birliği 40. yılını idrak ediyor... Bugün 14 büyük şehrimizde şubeleri olan ve 1500'ü aşkın üyeye sahip bir meslek kuruluşu TYB.

TYB’nin 40. Yılında ilk 40 üyemiz: Mustafa Karakaya

11 Ağustos 2018 Cumartesi 10:00

Yıl 1978, on dört kurucu üye bir araya geliyor ve Yazarlar Birliği’ni kuruyor... Kurucu üyeler arasında yer almayan/alamayan fakat böyle bir kurumun oluşumunu gerekli gören ve daha başlangıçta üye olarak destekleyen öyle önemli simalar var ki…

İşte 14 kurucuya ilave olarak kuruluş harcında payı olan 40 üye:

H. Rıdvan Çongur, Nabi Avcı, Abdülkadir Özkan, Mehmet Aksoy, Abdullah Lelik, Şevket Bulut, Alaaddin Özdenören, A. Metin Şahin, M. İlhan Geçer, A. Hikmet İnce, Rasim Özdenören, Bahattin Karakoç, Yağmur Tunalı, Ali Uğur, Mesut Uçakan, M. Âkif İnan, Emine Işınsu, İskender Öksüz, İbrahim Ulvi Yavuz, Ebubekir Eroğlu, Ömer Okçu (Hekimoğlu İsmail), Zübeyir Yetik, Mustafa Kutlu, Sadık Albayrak, Ali Çorlu, Sevinç Çokum, Galip Erdem, Alparslan Yasa, Bahri Zengin, Burhaneddin Kayıhan, Ali Akbaş, İsmail Hacıfettahoğlu, Muhsin Mete, Abdurrahman Dilipak, Osman Tunç, Necmettin Sefercioğlu, İsmail Bal, Nazım Zeyrek, Mahmut Arıgöz ve Mustafa Karakaya.

Bu listede zamanının önemli şair ve yazarları, kültür adamları olduğu gibi, sonraki yıllarda edebiyat ve kültür hayatımızda mühim yeri olan birçok sima da yer alıyor. Bunların bir kısmı aramızdan ayrıldı, onlara rahmet diliyoruz. Yaşayanlar eser vermeye devam ediyor. Onlara da sıhhat ve afiyet temenni ediyoruz.

54. üyemiz Mustafa Karakaya...

Mustafa Karakaya 1951 tarihinde Denizli ili, Acıpayam ilçesi Yatağan Köyünde doğdu. İlk öğrenimini Yatağan, orta öğretimini Denizli'de tamamladı. Sosyal Hizmetler Akademisinden 1974 yılında mezun oldu.

1976 yılında açılan sınavı kazanarak TRT'ye yapımcı olarak girdi. Çocuk ve Gençlik Programları Müdürlüğünde sekiz yıl boyunca 300'den fazla program hazırladı.

1985 yılında Belgesel Programlar Müdürlüğünde çalışmaya başladı. 1991-2001 yılları arasında Belgesel Programlar Müdürü olarak görev yaptı. 1. Safranbolu Altın Safran Belgesel Film Festivali Jüri Üyeliği yaptı. Halen yapımcı, yönetmen olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Mustafa Karakaya, Türk Yazarlar Birliği’nin, Yılın TV Belgesel Programı Ödülünü aldı.         ( 1987)

Yönetmenliğini Yaptığı Belgesel Filmler

Mehmet Akif Ersoy -
Dr. Nurettin Topçu -
Mimar Sinan -
Neyzen Çevreci -
Basım Yayın Genel Müdürlüğü -
Halk El Sanatları -

Yaşayan Geçmiş - 1987 / Deniz Çubukçu Yazıcı, Mustafa Karakaya
3. 1001 Belgesel Film Festivali, Gösterim. 2000

Zafere Doğru - 1992
Günümüzde Bir Hazarfen: Ahmet Yakupoğlu - 1999

Mustafa Karakaya'nın üyelik formu: 

mustafa-karakaya.jpgmustafakarakaya_1.jpg

d.m.dogan-mustafa-karakaya-1980ler.jpgD. Mehmet Doğan, Mustafa Karakaya, (1980)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.