28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara21°C

VEDAT BİLGİN: PARİS YANIYOR!

Vedat Bilgin: Paris yanıyor!

10 Aralık 2018 Pazartesi 09:46

Paris’in sokaklarında yaşananları televizyon ekranlarında görenlerin, ne oluyor diye merak etmesi anlaşılabilir bir durumdur fakat bu olayları açıklamaya çalışan bazı gazeteci/yazar ya da medya yorumcularının açıklamalarına, izahlarına bakanların ne olduğunu anlaması kolay değildir.
 
Açıklamaların bir kısmı doğrudan ‘Sarı Yeleklilerin’ ‘en alttakilerin’ hareketi olduğunu söylerken; kimileri ‘orta sınıf tepkisinden’ söz etmektedir; bazıları göçmenlerden yani Fransa’ya dışardan gelmiş ailelere mensup Fransız kökenli olmayanların, kimileri de yoksul ve işsizlerin bu olaylarda başrolü oynadığını ifade etmektedir. Olaylara katılanların toplumsal statülerine gönderme yaparak, onların oransal dağılımlarını vererek, bunlar arasında üst düzey yöneticilerin, orta düzey profesyonellerin, emekçilerin, işsizlerin ve emeklilerin yüzde dağılımlarından bahsederek, sözüm ona ‘sosyolojik açıklamalar’ yapanlara rastlamak da mümkün.
 
YELEK NEDEN SARI?
 
Hele işin içine komplolar katıp bunu ‘dış güçlere’ bağlayanlar yok mu onların açıklamalarının daha şenlikli olduğunu özellikle vurgulamak(!) gerekir. Bütün açıklama türlerinde şu veya bu düzeyde petrol zamlarından bahsedildiğini, kimseye haksızlık yapmamak için, belirtmem gerekir. Bu tür açıklamaları yapanların ya da böyle düşünenlerin şu basit soruları cevaplandırması gerekmez mi?
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.