18 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara26°C

YALOVA VALİSİ EROL GENÇ YAZARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) tarafından bu sene Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın destekleriyle 3.sü düzenlenen “Türkiye Genç Yazarlar Kurultayı” Yalova’da devam ediyor.

Yalova Valisi Erol genç yazarlarla bir araya geldi

04 Mayıs 2019 Cumartesi 22:33

Yalova Valisi Muammer Erol TYB yöneticileri ve gençlerle bir araya gelerek yapılan kurultayla ilgili bilgi aldı.

Vali Erol’a kurultayın amacına ilişkin bilgi veren TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, ülkemizin farklı illerinden gelen genç yazarlarla üç boyunca “Geleceğin Edebiyatı: Dijitalleşme, Gençlik ve Edebiyat” konusunda değerlendirmeler yaptıklarını söyledi.

Etkinlik oturumlarında, edebiyatın farklı dallarında eserler veren gençlerle usta yazarları buluşturduklarını belirten Arıcan, “ Günümüzün önemli yazarları bilgi, tecrübe ve deneyimlerini genç arkadaşlarımızla paylaşıp onlara okuma ve yazmanın yol ve yöntemlerini anlatıyorlar” dedi.

Vali Muammer Erol da yaptığı konuşmada “Türkiye Yazarlar Birliği’nin değerli yöneticilerini ve genç yazarları ilimizde görmekten büyük bir mutluluk duydum. Ülkemizin geleceği olan bu gençlerimizin kültür, fikir, sanat hayatımıza olumlu katkılar sağlayacağına inanıyorum” diye konuştu.

TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, Genel Başkan Arıcan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir süre sohbet eden Vali Erol, geliştirilecek projeler kapsamında Yalova’da kültür sanat etkinlikleri düzenlenmesinin faydalı olacağını ifade ederek, kurultayın da başarılı geçmesini diledi.

Ziyaretin sonunda TYB Genel Başkanı Arıcan Vali Erol’a TYB yayınlarından kitaplar, D. Mehmet Doğan da eseri “Büyük Türkçe Sözlük” hediye etti.

img_3701.jpg

img_3732.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.