28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara21°C

YENİ AKİT ANKARA TEMSİLCİSİ YENER DÖNMEZ: "MEDYANIN YAPTIĞI HİÇBİR İŞ TESADÜF DEĞİLDİR."

19. Dönem Yazar Okulu Yönlendirme derslerinin üçüncü hafta konuğu, Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Yener Dönmez oldu.

Yeni Akit Ankara Temsilcisi Yener Dönmez: "Medyanın yaptığı hiçbir iş tesadüf değildir."

08 Aralık 2012 Cumartesi 15:18

40 sene geçmesine rağmen, medya ile ilgili şikâyetlerin aynı olduğunu ifade eden Yener Dönmez, muhafazakârların ülkeyi yönetmesini istemeyen güçlerin, önce medyayı ele geçirmeyi amaçladıklarını, sonra da toplumu yavaş yavaş istedikleri yönde dönüştürmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Kenan Evren’in de medyadan dertli olduğunu söyleyen Dönmez, Evren’in” biz, medya olmasaydı darbe yapmazdık” sözü ile, 28 Şubat sürecinin etkili isimlerinden Çevik Bir’in” bizler medyanın dolmuşuna bindik.” sözünü iki mühim örnek olarak gösterdi.

6 milyon vatandaşın oylarını alan Refah Partisi’nin, şiddete hiçbir zaman bulaşmamasına rağmen kapatıldığını belirten Yener Dönmez, AK Parti’nin buna benzer bir kapatılma davası ile yüz yüze geldiğini, savcının iddianamesini, arama motorundan elde ettiği birtakım bilgiler ile oluşturduğunu söyleyerek, burada da medyanın etkisinden söz edebiliriz, dedi.

Yener Dönmez,” medyanın yaptığı hiçbir iş tesadüf değildir. “ diyerek, 28 Şubat’ta Hürriyet Gazetesi’nin attığı sürmanşetlerin, manşetlerin hep bir sistem dahilinde yapıldığını, oraya konulan fotoğrafların, yazıların, profesyonel bir anlayışın eseri olduğunu dile getirdi.

İktidarı ele geçirmek isteyen birtakım karanlık güçlerin etkili şekilde kullandığı medyada, son yıllarda sağduyulu insanların da seslerinin çıkmaya başladığını kaydeden Dönmez, bunun son derece sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.