29 Mart 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

YENİ SİSTEM MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN

24 Haziran 2018 cumhurbaşkanı ve genel seçimlerinin ardından başkanlık sistemi resmen yürürlüğe girmişti.

Yeni Sistem Milletimize Hayırlı Olsun

12 Temmuz 2018 Perşembe 12:13

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Temmuz 2018 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yemin ederek görevine başladı.

Erdoğan'ın ettiği yemin şöyle: “Cumhurbaşkanı sıfatıyla, Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasaya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılâplarına ve lâik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyetinin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine ant içerim.”

Recep Tayyip Erdoğan Anıtkabir'i ziyaret ettikten sonra Külliye'deki "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni"ne katıldı.

Görevli ve davetlilerle yaklaşık 10 bin kişinin katılım sağladığı törende öğretmen, itfaiye eri, muhtar, esnaf, maden işçisi, diş hekimi gibi toplumun değişik kesimlerinden vatandaşlar da hazır bulundu.

Medeniyetimizin inşası ve ihyası için çalışacağız

Törende bir konuşma yapan Erdoğan; Bugün burada 95 yıllık Cumhuriyetimizi yeni bir yönetim anlayışıyla şahlandırmanın sözünü veriyorum. Milletimizin bize sağladığı bu imkanı kullanarak güçlü devlet, güçlü meclis ve güçlü Türkiye için yol çıkıyoruz. Milletimiz 24 Haziran'da bir kez daha görevini yerine getirdi. Medeniyetimizin inşası ve ihyası için bize düşen çok çalışmaktır. Vakit, hedeflerimize daha hızlı yürüme vaktidir. Bugün bismillah diyerek adımını attığımız imtihanın hedefi 2023'e ulaşmak olacaktır.” diye konuştu.

Başkan Erdoğan’ın konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş dua etti.

Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi'nin ilk kabinesi açıklandı.

İşte yeni kabinenin Bakanlar Kurulu:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Adalet Bakanı: Abdülhamit Gül, Dışişleri Bakanı: Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı: Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı: Hulusi Akar, Milli Eğitim Bakanı: Ziya Selçuk, Sağlık Bakanı: Fahrettin Koca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı: Fatih Dönmez, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: Mehmet Cahit Turan, Çevre ve Şehircilik Bakanı: Murat Kurum,  Tarım ve Orman Bakanı: Bekir Pakdemirli, Kültür ve Turizm Bakanı: Mehmet Ersoy, Gençlik ve Spor Bakanı: Mehmet Kasapoğlu, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı: Zehra Zümrüt Selçuk, Hazine ve Maliye Bakanı: Berat Albayrak, Ticaret Bakanı: Ruhsar Pekcan ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı: Mustafa Varank.

 

Türkiye Yazarlar Birliği olarak; Türkiye Cumhuriyeti'nin İlk Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve yeni bakanları kutluyoruz ve başarılar diliyoruz.

Yeni yönetim sistemimiz milletimize ve ülkemize hayırlı olsun.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.