28 Mart 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara20°C

YENİ ÜYELERİMİZ: FUAT ARPA

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) son bir yıl içinde kayıt olan yeni üyelerini tanıtıyor.

Yeni Üyelerimiz: Fuat Arpa

07 Ağustos 2019 Çarşamba 11:52

1325 numaralı üyemiz Fuat Arpa,  Van'da dünyaya geldi. Bütün öğrenim hayatı Van'da geçti. Yüksek Lisans çalışmasını Yüzüncü Yıl Üniversitesi Türkoloji Bölümünde tamamladı.  Kahramanmaraş’ta başladığı edebiyat öğretmenliğine Van’da devam ederek değişik okullarda çalıştı. Edebiyat öğretmenliği yanında okullarda yönetici olarak görev yaptı. Halen bir ortaöğretim kurumunda okul müdürü olarak görev yapmaktadır.

Lise yıllarında başlayan okuma-yazma ve araştırma çalışmaları hala devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında beşi yayınlanmış olan yedi eser yazdı. Mesleki çalışmalar kapsamında birçok çalıştay, seminer ve programda görev aldı.

 Yerel radyo ve TV. Programları hazırladı. Van Bölge Gazetesinde, Şark Yıldızı gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı. Hazan, Seyir, Dergah, Mavi Yeşil, Yeni Ufuk, Van İl Milli Eğitim dergilerinde yazdı. Vanlı şair, yazar ve ozanlarla birlikte Van Sanatçılar Derneği’nin kuruluşunda bulundu ve başkanlığını yaptı.

Öğretmenlik ve yöneticilikle beraber yıllardır Sivil Toplum Kuruluşları faaliyetlerinde aktif olarak yer almaya devam ediyor. Fuat Arpa, Van şair ve Yazarlar Birliği’nin yönetim kurulu üyeliği görevini de yürütüyor. Orta derecede İngilizce ve Farsça biliyor. Arapça için medrese eğitimine devam etmektedir. Evli beş çocuğu olan Arpa Van merkezde ikamet ediyor.

Eserleri:

Ümitlerin adı –şiir-
Saf Şiir Anlayışı  -araştırma-
Etüt-1-Tekfir Meselesi -araştırma-
Sözün Yazgısı –şiir-
Etüt-2- Kürt Meselesinde İslamcılar -araştırma-
 
Oyunlar:
Üç Dilemma –Roman- (yayına hazırlanıyor)
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.