29 Mart 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C

YENİ ÜYELERİMİZ: İSMAİL OKUTAN

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) son bir yıl içinde kayıt olan yeni üyelerini tanıtıyor.

Yeni Üyelerimiz: İsmail Okutan

08 Temmuz 2019 Pazartesi 11:14

1968 Konya- Cihanbeyli-Küçükbeşkavak köyünde doğdu. İlkokulu doğduğu yerde okudu. 1991’de Kulu İmam hatip Lisesinden mezun oldu. İlkyazı ve şiirleri lisede okuduğu yıllarda Vahdet Gazetesi ile Sayha Dergisi’nde yayınlanmaya başladı. 1995 yılında Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesinden mezun oldu. Üniversitede okuduğu yıllarda Serzeniş adlı dergiyi neşretti.

Niğde'de yayınlanan Şafak Gazetesi’nin kurucuları arasında yer aldı. Türkiye’nin ilk yerel radyolarından olan Umut FM’in kurucuları arsında yer alıp bir dönem Kültür Sanat programı hazırlayıp sundu. 1995 yılında Elazığ-Baskil-Gemici Köyünden başlayarak Samsun ve Ankara’da çeşitli okullarda Öğretmen ve yönetici olarak görev yaptı. Halen Ankara’da okul müdürlüğü yapmaktadır. 

Samsunda ÖĞDER Şube başkanlığı yaptı. Bu dönemde Özel Uluçınar Anaokulunun kurulmasına öncülük yaptı. Çeşitli vakıf, dernek ve sendikalarda yönetici olarak görev aldı. Ulusal ve uluslararası şiir ve anı yarışmalarında çeşitli dereceler, ödüller aldı. Milli Gazete’de Köşe yazarlığı yaptı.

Denge Gazetesi ile Merhaba Gazetesinde yazıları, Asanatlar’da şiirleri yayımlanmaktadır. Dergâh, Yediiklim, Sayha, İslami Edebiyat, Kırkikindi, Genç Kardelen, Umut, Ribat, Aklın ve Bilimin Aydınlığında Eğitim, Psikolojik Danışman, Vahdet, Ribat, Milli Şuur, Yağmur Çocuklar ve Çerağ gibi değişik dergilerde ve İnternet sitelerinde yazı ve şiirleri yayımlandı.

Sanatalemi, Edebistan, Antoloji vb. internet sitelerinde yazıları yayımlandı. Henüz yayımlanmamış şiir, öykü ve deneme kitapları bulunmaktadır. Evli 4 çocuk babasıdır.

Eseri:

Yanmak Bana Düşer- Şiir, Çıra Yayınları, 2017 İstanbul

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.