26 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara21°C

YENİ ÜYELERİMİZ: İSMET BORA BİNATLI

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) son bir yıl içinde kayıt olan yeni üyelerini tanıtıyor.

Yeni Üyelerimiz: İsmet Bora Binatlı

06 Temmuz 2019 Cumartesi 15:31

1944 yılında Rize/Hemşin'de doğdu. Erzurum'da büyüdü. Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Maliye İhtisas bölümünü bitirdi.

1964 yılında başladığı memuriyet hayatını 1993 yılında Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığından emekli olarak tamamladı. 1995/2014 yılları arasında kuruluşunda bulunduğu bir kamu işveren sendikasının genel sekreterliğini yaptı ve bu tarihten sonra aktif çalışma hayatını noktaladı.

Erzurum'da yayınlanmakta olan mahalli gazetelerde günlük köşe yazıları, şiir ve denemeleri ile 1963 yılında başladığı yazı hayatına 11 şiir 3 deneme ve 2 mesleki kitap yazarak hizmet verdi.

Ayrıca, Azeri yazar Neriman Hasanzade’nin  yazdığı 3 kitabı Türkiye Türkçesine çevirerek yayınlamıştır. Halen iki derginin yazı kurulunda bulunmakta olup  sürekli köşe yazıları ve şiirleri buralarda  yayınlanmaktadır.

Azerbaycan’da çıkan bazı gazetelerde şiirleri ve Almanya’da çıkan bir dergide köşe yazıları yayımlanmıştır. Ülke içinde de bir çok gazete ve dergide şiir ve yazıları çıkmış bulunan yazarın 2017 yılında Ankara kulübü tarafından açılan Atatürk ve Ankara konulu beste yarışmasında yazdığı şiir üçüncülük almıştır.

Yazı ve şiirlerinin yayınlandığı dergi ve gazeteler:  Size, Gümüş Kalemler, Kültür Çağlayanı, Gözlem, Hazar Şiir, Akpınar, Ekin,Kırşehir Çağrı , Kümbet Anadolu Yunustur, Seyir Defteri, Herfene , Bayatı, küskün akasya, anadolu,Hisler Bulvarı, Bizim Ece, Değişim, Ortanca , Belde, Milletin Sesi, Anayurt, Nurhak, Bir Harfim net.

Aldığı ödüller:İlesam üstün hizmet ve başarı ödülü, Güllük dergisi Türk şiirine hizmet ödülü, Gasat usta kalem başarı ödülü, Anadolu aşıkları Ahmet Tufan Şentürk Türk diline hizmet onur ödülü, Dünya söz Akademisi ve Yol dergisinin müşterek verdiği Türk edebiyatına ve şiirine üstün hizmet ödülü.

Yazarın 60 eseri bestelenmiş olup  Türk sanat,Türk Halk ve tasavvuf  müziği dalındadır. Prof. Dr. Nurullah Çetin tarafından çıkartılmış olan Şiir Tahlilleri kitabında, Su Güzellemesi adlı şiiri tahlil edilmiştir. Abdullah Satoğlu tarafından  yayımlanan Hoş Sada kitabında günümüz şairleri  arasında yer verilip ismi kitaplaştırılmıştır.

Radyo ve TV programlarına çokça katılan yazar ayrıca 4 yıl boyunca Ankara Kalesi  Şiir etkinlikleri adı altında Ankara Kulübü adına şiir toplantılarını  bir arkadaşıyla birlikte yürüttüğü gibi iki yıl boyunca güfteden besteye programını Kabakçı konağında sürdürmüş yine aynı mekanda bir yıl boyunca Ustad derneği adına şiirin ve müziğin ustaları programını yönetmiştir.

Bazı edebiyat derneklerinin yanı sıra ve İLASAM üyedir. Evli ve 3 çocuğu, 5 torunu bulunan yazarımız halen Ankara'da ikamet  etmektedir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.