28 Mart 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara20°C

YENİ ÜYELERİMİZ: MUHAMMED EMİN HEKİMHAN

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) son bir yıl içinde kayıt olan yeni üyelerini tanıtıyor.

Yeni Üyelerimiz: Muhammed Emin Hekimhan

20 Mart 2019 Çarşamba 10:20

1302 numaralı üyemiz Muhammed Emin Hekimhan 1972 yılında Van ilinde doğdu. İlk orta ve liseyi Kırşehir ilinde tamamladı. 1989 yılında lise son sınıfta bir kaza sonucu gözlerini kaybetti.

1991 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanarak bitirdikten sonra 1998 yılı başında Kırşehir ilinde serbest avukat olarak çalışmaya başladı. 1994-1995 yıllarında İstanbul’da ‘Türkiye Beyaz Ay’ derneğinde fahri olarak görme engellilere Türkçe ve Edebiyat dersleri verdi.

1999 yılında şu anda hakim olan Sevgi Hekimhan ile evlendi.  2000 yılında Ayşe isimli kız çocuğu dünyaya geldi.

2005 yılında İstanbul’da düzenlenen bir eğitime katılarak İnternational NLP Practitioner (Kişisel Gelişim) eğitimi ve belgesi aldı. Kişisel ve kurumsal gelişim alanlarında araştırmalar yaptı. Bu konularda kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarında seminerler verdi.

2006 yılında Kırşehir Barosu tarafından görevlendirilerek İstanbul Bilgi Üniversitesi & Avrupa Birliği tarafından düzenlenen ‘Avukatlara Yönelik Uluslar arası Engelli Hakları’ seminerlerine katıldı. Seminer gözlemlerini bir rapor olarak Kırşehir Barosu’na sundu.

2012 yılında  Eskişehir Anadolu Üniversitesi AÖF Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde ikinci lisans öğrenimine başladı ve 2018 yılında bu üniversiteyi bitirdi.

2016 yılında yayına hazırladığı Kırşehirli Aşık Mustafa Köksal Senfonik Otobiyografi kitabını Akçağ Yayınları’ndan çıkardı. 2019 yılı bugün itibariyle yaklaşık 4300 kitabı görme engellilerin de faydalanacağı şekilde e-kitaba çevirdi. 1999 yılından bu yana yerel gazete ve dergilerde çeşitli konularda köşe yazıları yazmaktadır. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönetim kademelerinde asli ve fahri olarak görevler yaptı.

Halen hazırlamakta olduğu birkaç roman üzerinde çalışmalarına devam etmektedir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.