20 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

YENİ ÜYELERİMİZ: ÖMER BOZKURT

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) son bir yıl içinde kayıt olan yeni üyelerini tanıtıyor.

Yeni Üyelerimiz: Ömer Bozkurt

09 Nisan 2019 Salı 10:31

1314 numaralı üyemiz Ömer Bozkurt 1976 Ergani doğumludur. Lisansını Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde; yüksek lisansını “İbn Rüşd’de Nedensellik”; doktorasını ise “Gazali ve İbn Rüşd’de İmkân, İmkânsızlık ve Zorunluluk” konularıyla Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İslam Felsefesi Anabilim Dalında tamamladı. 2009-2013 yılları arasında Çankırı Karatekin Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümünde öğretim üyesi (Yrd. Doç. Dr.) olarak çalıştı. 2015 yılında felsefe bilim dalında Doçent oldu. 2013 yılından itibaren Mardin Artuklu Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi İslam Felsefesi Anabilim Dalında öğretim üyesi olarak çalışmakta olup Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanlığı, Sosyal Bilimler Enstitü Müdürlüğü ve BAP Koordinasyon Birimi Koordinatörü görevlerini de yürütmektedir.

İslam felsefesi, Endülüs filozofları, ahlak felsefesi, varlık felsefesi ve genel felsefe problemlerine dair 12 kitap editörlüğü, 5 kitap bölümü, ulusal ve uluslararası nitelikteki dergilerde 17 makalesi, içerisinde Japonya, Hindistan, Kırgızistan, Cibuti ve Makedonya gibi ülkelerin yer aldığı uluslararası sempozyumlarda sunduğu 24 tebliği, ulusal sempozyumlarda sunduğu 5 bildirisi, Arapça ve İngilizceden çevirdiği 6 kitap bölümü, görev aldığı çeşitli nitelikte 9 Ulusal ve uluslararası proje, çok sayıda kitap kritiği, 15 sempozyum ve çalıştay yürütücülüğü bulunmaktadır.

Türkiye’de önde gelen bilimsel hakemli dergilerde ve Tübitak projelerinde hakemlik yapan, Arapça ve İngilizce dillerini bilen Ömer Bozkurt evli ve bir çocuk babasıdır.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.