• İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C

Mustafa Çiftçi: Edebiyat Blogları

Mustafa Çiftçi: Edebiyat Blogları
Geçen hafta, “dergicilik zor mesele” demiştik. Ve “ille de dergim olsun” diyenlere sanal alemde yayıncılık yapmayı tavsiye etmiştik.

Bu hafta bir devam yazısı niteliğinde sanal alemde edebiyat yayını ne durumda ona bakalım. 

Başlamadan evvel hatırlatmakta fayda var. Ben bilişim uzmanı değilim. Maksadım edebiyat bloglarının durumuyla alakalı aklımın yettiğini yazmak. Ayrıca konu bulamayan yazar cinsi gibi aynı meseleyi uzatıp sakız etmek gibi bir çaresizliğim de yok şükür Mevla’ya. Bu köşeyi takip edenler türlü çeşit mevzularla ne güzel pazarlar geçirdiğimizin şahididir. 

Gelelim konumuza; edebiyat bloglarının hemen hepsi büyük cümlelerle ve iddialı bir manifesto ile yola düşüyorlar. Blogların “hakkımızda-biz kimiz?” köşelerinde yola çıkış amaçlarını tarif ettikleri kelimelerle sefere giden asker kadar heyecanlanırsınız. 

Resim ve fotolarda biraz sosyal medya esintisi taşıyorlar. Hani bir kahve bir dergi ve gözlüğü yan yana koyup sanat icra eden ve “okur” olduğunu cümle aleme ilan eden fotoğraflar var ya işte bloglar da bazen o fotoları kullanıyorlar. 

Onun dışında görsel materyal olarak kullanılan fotolarda bir hüzün, bir gri hava hep seziliyor. 

Demek ki “melali anlamayan nesle aşina değiliz” diyen şair gibi edebiyatla uğraşmanın biraz da unutulmuşları, geriye atılmışları hatırlamak olduğunu henüz unutmamış blogcular. 

Devamı: https://www.star.com.tr/yazar/edebiyat-bloglari-yazi-1439978/

Bu haber toplam 542 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim