• İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Mustafa Çiftçi: Kütüphanelerin Yaz Mesaisi

Mustafa Çiftçi: Kütüphanelerin Yaz Mesaisi
Kütüphanelerin elverişli ortamını fırsat bilerek memuriyet imtihanına hazırlananları artık göremeyeceğiz. Çünkü memuriyet imtihanı bitti ve kütüphaneler eski sükunetine tekrar döneceklerdir.

Gerçi kütüphaneye ısınmak için veya vakit öldürmek için gidenleri fıkralarda, filmlerde görürüz. Ama ben onlara da kızmam. Bir insanın yolu kütüphaneye düşsün. Oranın atmosferinden istifade etmesi bile yeter. 

Çünkü okumak uygun mekan ve zamanda daha bereketlenir. Her işin mekanı vardır. Bazıları ben her yerde okurum dese de ciddi okumalar yapmanın uygun mekanlarda mümkün olduğu aşikardır. 

Kütüphaneler de bu iş için en uygun mekanlardır malum... 

Herkesin evde çalışma imkanı yoktur. Evde çalışmak esasen zor bir iştir. Çünkü evde dikkat dağıtıcılar çoktur. Çoluk çocuk, televizyon, gelen giden derken ders çalışmak isteyen için masa başına oturmak bile bir meseledir. 

Lisedeyken bir hocamız; “Ders çalışmak inşaatta çalışmaktan daha zordur.” demişti de ne çok hak vermiştik. Ona göre bedensel yorgunluk uyku ile dinlenme ile tolere edilebilirken zihin yorgunluğu daha kaliteli dinlenme ile ancak geçer. 

Kaliteli dinlenme nasıl oluyormuş? 

Yani sakin bir ortamda, zevk aldığın ve fakat sizi yormayacak bir meşgale ile stresten uzak bir dinlenmeye kaliteli diyebiliriz. 

İşte ders çalışmak bu kadar gayret isterken ders çalışacaklara kütüphane büyük imkandır. Salonlar yazın serin kışın sıcak olurlar. Ayrıca bazı kütüphane müdürleri işlerini ciddiye alıp ders çalışanlara simit, kek, çay ikramında da bulunuyorlar. 

Bizde memur kısmı pek inisiyatif almak istemez. “Mevzuat ne derse o kardeşim” der geçer. Ama ders çalışanların rahatını düşünerek onlara ikramda bulunan memurlar ise yarım elma gönül alma kabilinden ikramlarla ders çalışanların gönlünü kazanırlar.

Devamı: https://www.star.com.tr/yazar/kutuphanelerin-yaz-mesaisi-yazi-1468345/

Bu haber toplam 247 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim