• İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Mustafa Kutlu'dan Çocuklarımıza Pırıl Pırıl Hikâyeler: Yıldız Tozu

Mustafa Kutlu'dan Çocuklarımıza Pırıl Pırıl Hikâyeler: Yıldız Tozu
'Yıldız Tozu' kitabında da o sade ve sinematografik anlatımıyla bizi hikâyelerinin içine çekiyor, sessiz sedasız. Selahattin’in topa uzanışı, Kenan’ın babasının kucağındaki o baygın/yarı ölü hali, yere yığılan anne, feryatlar... Uğur Şener yazdı.

Yıldız Tozu, yaşayan en önemli hikâyecilerimizden biri olan Mustafa Kutlu’nun çocuklar için kaleme aldığı kitabı. 2004 yılında Erdem Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı. Diğer kitapları kadar göz önünde bulunmasa da, çocuklar ve çocukluğunu zayi etmeyenler için kıymetli bir armağan olarak duruyor.

Kahramanlarımız taşralı, yoksul, şehir imkânlarından yoksun lakin azla yetinmeyi ve mutlu olmayı bilen Anadolu çocukları. Toprakla, börtü böcekle hemhal, doğayla iç içe yaşayan ve en önemlisi göğe bakmayı seven çocuklar. Göklerden gelene boyun eğmesini bilen çocuklar.

Mustafa Kutlu, bu kitabında da o sade ve sinematografik anlatımıyla bizi hikâyelerinin içine çekiyor, sessiz sedasız. Selahattin’in topa uzanışı, Kenan’ın babasının kucağındaki o baygın/yarı ölü hali, yere yığılan anne, feryatlar...  Tabi böyle hissetmemizde kitabı resimleyen ünlü İranlı sanatçı Reza Hemmatirad’ın da rolü büyük. Uzun yıllardır Türkiye’de yaşayan ve 'Türkiye benim için İran'dan daha iyi. Amerika ya da Avrupa'ya gitseydim hem ekonomik hem de değer olarak belki daha iyi konumda olurdum ama ben Müslüman bir ülkede sanat yapmayı tercih ediyorum' diyen sanatçı resim dışında fotoğraf, kaligrafi ve minyatür gibi farklı sanatlarla da ilgileniyor.

 

Devamı için: http://www.dunyabizim.com/kitap/26290/mustafa-kutludan-cocuklarimiza-piril-piril-hikyeler-yildiz-tozu

Bu haber toplam 1943 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim