• İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Mustafa Kutlu'nun Yazarlıkta 50. Yıl'ına Özel Ajanda

Mustafa Kutlu'nun Yazarlıkta 50. Yıl'ına Özel Ajanda

Dergâh Yayınları’ndan bir kadirşinaslık örneği, 'Mustafa Kutlu Edebiyatta 50. Yıl Ajandası'... Bu tatlı çalışma Mavi Kuş’un kapak deseniyle açılıp yine aynı desenle kapanıyor. Kutlu’nun hayatından ilklerin de tarihleriyle not edildiği bu ajandada Kutlu'nun desenlerinin yanısıra, yayınlanmış kırka yakın eserinin nerdeyse tamamından tadımlık bölümler de paylaşılıyor. Yavuz Ertürk yazdı.

Mustafa Kutlu ve Dergâh yahut Dergâh ve Mustafa Kutlu.

Birbirinden ayrı düşünemediğimiz bu iki özel ve güzel okul 2018’in ilk güzel sürprizlerinden biriyle çıkıyor karşımıza.

Otuz yıla yakın bir süredir yayınını sürdüren, onlarca ismi edebiyatımıza kazandıran, yüzlerce ismin de katkıda bulunduğu Dergâh dergisi önemli bir okul olma görevini ifa ederken; Dergâh Yayınları da yayın politikası, önemli isim ve eserlerin bizlerle buluşması yolundaki katkısıyla bu güzelliği taçlandırmaya devam ediyor. “Hareket” düşüncesinin meyvesi olan bu dergi ve yayıncılık faaliyeti kalbimizi ve zihnimizi aydınlatmaya devam ediyor.

Mustafa Kutlu Edebiyatta 50. Yıl Ajandası

Sürprize gelince, Dergâh Yayınları’nın da bildiğim kadarıyla ilki olma özelliğini taşıyan bir kadirşinaslık örneği: Mustafa Kutlu Edebiyatta 50. Yıl Ajandası

136 sayfalık bu tatlı çalışma Mavi Kuş’un kapak deseniyle açılıp yine aynı desenle kapanıyor. Kutlu’nun hayatından ilklerin de tarihleriyle not edildiği bu ajandada Hareket Dergisi için yaptığı desenlerin yanısıra, Mustafa Kutlu’nun Ortadaki Adam adlı kitabında yer verdiği bazı çizim çalışmalarını da görmekteyiz. 

Dergâh’a da Mustafa Kutlu’ya da yakıştı 

Her aya bir desen şeklinde tasarlanmış bu ajandada “ilk”lerin haberleri yanında tüm Mustafa Kutlu kitaplığının da yayınlanış tarihlerini görebilmekteyiz.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/kitap/27791/mustafa-kutlunun-yazarlikta-50-yilina-ozel-ajanda

Bu haber toplam 1299 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim