• İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Mustafa Özcan: 21'inci yüzyılın kimliği

Mustafa Özcan: 21'inci yüzyılın kimliği
'Toprak ve nüfus geleceğ belrleyecek' bu sözler Maruni bir mütefekkire ait. Toprak ile nüfus Müslümanların ve özellikle de Sünnilerin stratejik gücü, zenginliği.

Maruni düşünür, toprak ve nüfus gücü sayesinde 21'inci yüzyılı Müslümanların inşa edeceğini öngörmektedir. İçinde yaşadığımız yüzyılın kimliğini değer olarak İslam, nüfus olarak da Sünniliğin inşa edeceğini varsaymaktadır. Nebl Halfe geleceğin dünyasının Müslümanlar tarafından çizileceğini ifade etmektedir. Eski dünya düzeninin iki dayanak ve sütun üzerine kurulu olduğunu ancak SSCB'nin terk-i silah etmesi ve yıkılmasıyla birlikte bu sütunlardan birisinin çöktüğünü ve yerinin boş kaldığını hatırlatmaktadır. Yıkılan sütunlardan birisinin boşluğunu İslam dünyasının dolduracağını ve özellikle de demografinin ve nüfusun tarih yazdığını ve bu alanda da Müslümanların önde ve öncü olduğunu söylemektedir. Demografik açıdan İslam'ın21'inci yüzyılda en kalabalık ve birinci din olacağını ve ölü bir din olmaktan öte enerjik ve aktif yönünün bulunduğunu ifade etmektedir. SSCB'nin hilafına Müslümanların hem imanı hem de ideolojisi bulunmaktadır. Ekonomik açıdan da İslam dünyası dünya enerjisinin yüzde 65'ine hükmetmekte veya üçte ikisini elinde tutmaktadır. Buna ilaveten Kissinger Tanca'dan Cakarta'ya kadar olan bölgeyi merkezi kıta olarak isimlendirmekte, kabul etmektedir. Bu bölge dünyanın merkezinde kalmaktadır. Dolayısıyla periferisinde kalan güçlere karşı faikıyet arz etmektedir. Bütün bu amiller ve faktörler alt alta toplandığında ortaya büyük bir füzyon ve enerji çıkmaktadır. Bu İslam aleminin potansiyel veya saklı enerjisidir. Bu enerji Sünni bölgesinde temerküz etmekte ve toplanmaktadır.

Devamı: http://'Toprak ve nüfus geleceğ belrleyecek' bu sözler Maruni bir mütefekkire ait. Toprak ile nüfus Müslümanların ve özellikle de Sünnilerin stratejik gücü, zenginliği.

Bu haber toplam 254 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim