• İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Mustafa Özcan: Ulusalcıların Suriye ezberi ya da Türk seçeneği ile İran seçeneği

Mustafa Özcan: Ulusalcıların Suriye ezberi ya da Türk seçeneği ile İran seçeneği

Münasebetli veya münasebetsiz bir biçimde Türkiye'nin Suriye politikasına yükleniyor hatta saldırıyorlar. Elbette bu politikalarda kırıklıklar veya gedikler baş gösterdi. Sadece nazariyatta değil fiiliyatta da hatalar oldu ve yaşandı. Uygulamalarda hatalar olsa da Türkiye'nin politikasının ahlaki istikameti doğru idi. Esat rejimi olayların başında bir çatallaşma ile karşılaştı. İranlılar farklı telkinlerde bulunuyorlar ve devrimin militanlaşmasına özen gösteriyor ve reformlara da karşı çıkıyorlardı. Şam'da bir hayli etkin olan İran'a yakın siyasi ve askeri aktörler Türkiye'nin telkinlerine aldırmıyor hatta hilafına olarak halk hareketinin güç kullanılarak bertaraf edilmesini savunuyor ve reformlardan uzak durulmasını salık veriyorlardı. Katletme iştahları kabarmıştı. Aslarına şöyle tembihte bulunuyor ve talimat veriyorlardı: Havaya değil, bedenlerine ateş edin! Mısır Müftüsü Ali Cuma da Rabia ve Nahda katliamları sırasında Sisi ve askerlerini yüreklendirerek şöyle sesleniyordu: Dolu dolu vurun! O sıralarda gerçekten de Batılılar Esat'a Türkiye paralelinde telkinlerde bulundular mı, bilmiyoruz. Bizdeki ulusalcı takımı da hem Batı'yı beğenmezler hem de Batı'nın Suriye ve Mısır'daki kaypak politikalarını model alırlar. Yoksa farklı bir politikaları var da biz mi bilmiyoruz? Esat ile Sisi gibilerine nefes aldırmaktan başka ne yaptılar? Bizimkiler de bunu savunmadı mı? Türkiye'ye müdahaleci İran ile Rusya'yı değil seyirci Batı'yı model gösterdiler! 

Devamı: https://www.fikriyat.com/yazarlar/mustafa-ozcan/2019/07/13/ulusalcilarin-suriye-ezberi-ya-da-turk-secenegi-ile-iran-secenegi

Bu haber toplam 365 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim