• İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Mustafa Özcan'dan: Ermeni Davası Şarap Gibi…

Mustafa Özcan'dan: Ermeni Davası Şarap Gibi…
Zaman geçtikçe yaralar sarılır. İlginçtir, Ermeniler ise zaman geçtikçe yaraları açmak ve kaşımak ve depreştirmek niyetindeler.

Nazarlarında kendileri masum millet biz ise fail milletiz. Durduk yerde adamları kitleler halinde kestik ve soylarını kuruttuk. Peki! Batılılar Kızılderili gibi soyları yok edilen milletleri bir defa olsun niye hatırlamazlar da Ermenileri hatırlama ihtiyacını hissederler? Kur’an ifadesiyle ‘haceten fi enfüsihim’ yani psikolojik dürtüleri yüzünden. Buna Araplar teşeffi-i gayz intikam ateşi, yani öç alma duygusu derler. Ermeniler intikam ateşiyle normallik vasıflarını kaybetmişlerdir. Travmatik bir millet olmuşlardır. Travmatik milletler de doğruyu göremezler, doğruya eremezler. Kürt milliyetçiliği gibi Ermeni intikamcılığının geç uyanmasının nedenleri ne olabilir? Neden Ermeniler de Yahudiler gibi soykırım iddialarını taze taze gündeme getirmediler? Erken davranmadılar, yol almadılar? Halbuki, baştan beri Yahudiler gibi örgütlü millet idiler. Devletleri vardı, diasporaları vardı. Hiçbir eksikleri yoktu.  Hamiyse hami. Hepsi vardı. Beynelmilel Yahudi tabirine mümasil olarak beynelmilel Ermeni tabirini kullanmak mümkündür. Öyle ise bu gecikmeli intibahı veya uyanışı neye borçluyuz? Bunun değişik nedenleri var. O dönemde Ermenilerin hamisi olan büyük devletler her şeyin farkında idiler. Soykırım tezlerinin kayda değer olmadığını biliyorlardı. Ayrıca soykırımcı yaftasıyla anılan siyasi kuşak da (İttihatçılar) ortadan kalkmıştı. Vatanlarından cüda olmuşlardı. Talat Paşa ve arkadaşları tarih sahnesinden silinmişlerdi. Geride tarihin failleri değil hatıratı kalmıştı.

Devamı için: http://www.gazetevahdet.com/ermeni-davasi-sarap-gibi-1909yy.htm

Bu haber toplam 551 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim