• İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C

Mustafa Özcan'dan: Esad ve Haşimi Rejimlerinin Yıkılışı

Mustafa Özcan'dan: Esad ve Haşimi Rejimlerinin Yıkılışı
Siyaset aleminde ilkeler dışında hiçbir şey sabit değildir. Her şey değişkendir. Lükilli ecelin kitap.

Her vadenin bir yazgısı var. Bunu kimse değiştiremez. 21 Mart 2011 tarihinde yani Arap Baharı’nın nevruz gününde Filistin gazetesi bir panel düzenler ve ardından panelde yapılan konuşmaların dökümü yayınlanır. Bu panelin konusu, ‘Nebevi müjdeler ışığında müstebit rejimlerin yıkılışıdır.’ Panelistler ise Yusuf Ferhat,  Salih Rakb ve Yunus Estel gibi konunun uzmanlarından müteşekkildir. Arap Baharı’yla birlikte zorba ve cebbar rejimlerin giderek yerine hilafetin kurulup kurulamayacağını tartışırlar. Bir de Arap Baharı’nın artçı sarsıntıları olup olmayacağını ve rejimlerin kendilerini tekrar yenileyip yenileyemeyeceklerini değerlendirdiler. Bu sürecin hayırhah bir süreç olmakla birlikte beşeri planda yeniden geri savrulmanın mümkün olduğuna ve rejimlerin en azından bazılarının kendilerini yenileyebileceğine parmak basarlar. Nitekim dedikleri veya öngördükleri gibi Mısır’da böyle olmuştur. Suriye’deki devrim ise hinterlandı itibarıyla; bölgesel ve küresel daralmalar nedeniyle gelgitler yaşamıştır. Bundan dolayı eski rejim beka umuduna kapılmıştır. İşte burada beşeri planı mukabil ilahi plan devreye giriyor ve devrim ateşinin sönmesine izin vermiyor. Küresel muvazaa ve komploya rağmen. Çünkü emri ilahi başka bir şeyi murat ediyor. İlahi plan ile beşeri planın senkronize olacakları an yakındır. Başka bir ifadeyle Allah bir şeyi murat ederse esbabını halk eder.

***

Salih Rakp eninde sonunda halkların üzerine musallat olan zorba rejimlerin yıkılacağına parmak basar hilafetin gelmesinin ise en az 20 yılı alacağını öngörür. Bendeniz ise ahir zaman olaylarının çok hızlandığını ve İsrail’in zevaline 7 yıl kaldığını sanıyorum. Dolayısıyla bunun mukaddimatı olarak Suriye ve Ürdün rejimlerinin kısa bir sürede yerle bir olacağına inanmaktayım. Elbette bunun kesin bilgisi Allah katındadır. Bununla birlikte herkes tahminini veya değerlendirmesini söylemekte serbest. Fasit daire aşıldığında ve hak zümre ortaya çıktığında olayların çok hızlı bir biçimde İslam lehine seyredeceğini ummaktayım. Ömer Bin Abdulaziz iki yılda devletin çarklarını tamir etmiştir. Önemli olan hak bölüğünün zuhuru ve fitnelerin bitmesidir. Fitnenin aradan çekilmesi ve perde olmaktan çıkmasıyla birlikte hak ile batıl ayrı cephelerde karşı karşıya geldiğinde hakkın galebesi ve zaferi kolay ve kesin olacaktır. Bidat oluşumlar ve alacalı rejimler görüş ufkumuzu daraltmakta ve kalkışımızı geciktirmektedir. Bundan dolayı nafiz güçler sürekli fitne üretmektedir. Fasit dairenin bir yerden kırılması lazım, ondan sonrası kolay. Kim niye savaştığını ve kim niye öldüğünü bilecektir. Bu da hak cephesini güçlendirecektir.

Devamı için: http://www.gazetevahdet.com/esad-ve-hasimi-rejimlerinin-yikilisi-3427yy.htm

Bu haber toplam 469 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim