Mustafa Özcan'dan: Fabrika Ayarlarına Geri Dönmek

Mustafa Özcan'dan: Fabrika Ayarlarına Geri Dönmek
Son zamanlarda fabrika ayarlarına geri dönmek diye bir tabir sık kullanılır oldu. İşte meselenin püf noktası da burası. Bu ayarların keşfi kadimi.

Bu ayarlar nedir? Kestirmeden söyleyeyim: İbni Haldun Arapların dinden başka hiçbir şeyle kayıt altına alınamayacaklarını ve yola getirilemeyeceklerini söyler. Muhammed Gazali de Araplar’dan dini çekip aldığınızda onları kocaman bir sıfırla çarpmanız gerektiğini söyler. Arapların durumu buysa Kürtlerin durumu nedir? Kürtler belki Araplar’dan daha fazla dine muhtaçtır ve dinin dışında hiçbir şeyle ıslahları kabil değildir. Yaşadığımız vakıa da ispatıdır. Dinden bağımsız demokrasi yani seküler zemin onları daha da azdırır. Bundan dolayı PKK Türkiye’nin bünyesini kemiren bir zehir hükmünü almıştır. Keza onun siyasi kolu olan HDP de öyledir. Zaten onları siz acı meyvelerinden tanıyorsunuz. PKK eylemleriyle HDP de söylemleriyle Türkiye’yi zehirliyor. Bediüzzaman Şarkın hissi olduğunu dolayısıyla dinle kalkınacağını söyler. Garp mizacı daha ziyade akla yatkın olduğundan orada felsefe ve dinden bağımsız fikir hakimdir ve geçerlidir. Bundan dolayı onlarda demokrasi bizde ise hizipçilik gelişir. Batılılar güç ile alakalı olarak şunu söylemişlerdir. Güç insanı bozar, mutlak güç mutlak olarak bozar. Bunu Kürtler için şöyle uyarlamak mümkündür: Demokrasi bozar mutlak demokrasi mutlak olarak bozar. Zorbalıktan yana olduğumuz anlaşılmasın. Ama vakıa böyledir. Demokrasi terbiye ile değil oyla ölçülür. Bediüzzaman meşrutiyetin nazenin bir rejim olduğunu ve kabalığa gelemeyeceğini, tahammülü olmadığını bu yüzden hemşerilerine meşrutiyetin mürüvvetini ve goncasını ancak 100 yıl sonra görebileceklerini söyler. Demokrasinin duvağı pençe ile açılmaz. 100 yıl sonra da bünye olarak hala buna ehil olmadıklarını görüyoruz. Demokrasi kubbesini başlarına yıkıyorlar.

Arap Baharı geçti şimdi kanlı Kürt Baharı ile karşı karşıyayız. Adeta kanlı karnaval yaşatıyorlar. Salih Müslim bölgelerinde ideal bir demokrasi uyguladıklarını söylüyor. Bu nedenle de Kürt Baas’ı olarak Esad Baas’ını taklit ediyor, kuyruğuna takılmış gidiyorlar! Esad anti demokratik olduğunu mu söylüyor? Kürtlerin bugün bölgeye insicamsızlıklarının nedeni dine yabancılaşmalarıdır. Zaten kaynaşma sorunu yaşayan topluluk dinden uzaklaşınca tamamen ayrışmış ve ayrılık teraneleri gütmeye başlamıştır. Arapların dinden uzak olmalarının sonuçlarından birisi ittifak ruhundan uzaklaşmalarıdır. Bu nedenle de onların ancak menfide ittifak edebilecekleri ifade edilmiştir. Seküler Kürtler için de bunu söylemek mümkündür. Bölgenin en seküler yapısını onlar temsil etmekte ve herkesi de sekülerleşmeye davet etmektedirler. Aysel Tuğluk’un açılım sürecinde artık ortaklarımız seküler güçler demesi tesadüf değildir. Bu süreç ve anlayış Kürtlerin veya bölgenin işine yaramaktan ziyade bölgeyi yeniden dizayn etmek isteyen güçlerin bahusus Batılıların ve bir de kurulu müstebit düzenlerin işine yaramaktadır.  

Türkiye’deki derin yapı geçmişte irili ufaklı Kürt hiziplerini ve aşiretçiliği veya feodoliteyi kırmak için PKK gibi bir canavarı devreye sokmuştur. Sonuç ne olmuştur? Aşiret yapısı kırılmış lakin onun yerini post modern bir aşiret anlayışı, post modern kabilecilik almıştır! Bu nedenle de Kürtler tarafından HDP veya PKK üst kabile olarak algılanmaktadır. Bu nedenle de blok olarak HDP’ye oy attıkları ve bu partiyi milli parti olarak gördükleri varsayılabilir.

Devamı için: http://www.gazetevahdet.com/fabrika-ayarlarina-geri-donmek-3061yy.htm

Bu haber toplam 637 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim